Pēc darbinieku saslimšanas ar Covid-19 darbu pārtrauc bērnudārzs "Pūcīte"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc trīs darbinieku saslimšanas ar Covid-19, uz laiku darbu pārtrauc Jaunalūksnes pirmsskolas izglītības iestāde "Pūcīte", informēja Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Saskaņā ar Alūksnes novada domes priekšsēdētāja Artura Dukuļa (ZZS) rīkojumu, no 24.februāra līdz 8.martam būs pārtraukti audzēkņu klātienes apmeklējumi Jaunalūksnes pirmsskolas izglītības iestādē "Pūcīte".

Aploka skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā saslimušo ar Covid-19 un kontaktpersonu skaitu iestādē un Slimību profilakses kontroles centra (SPKC) rekomendāciju. Iestādes vadība sazinās ar audzēkņu vecākiem par izmaiņām iestādes darba organizācijā, kā arī nodrošinās SPKC un Izglītības un zinātnes ministrijas rekomendāciju izpildi.

Viņa atgādināja, ka daudziem vecākiem darba specifikas dēļ nav iespēja strādāt attālināti, bet ir nepieciešams atbalsts bērna pieskatīšanai. Tāpēc ir iespēja izmantot vienreizēju slimības palīdzības pabalstu. To izmaksās 60% apmērā no pabalsta pieprasītāja vidējās apdrošināšanas iemaksu algas par iepriekšējiem 12 kalendārajiem mēnešiem.

Pabalstu neizmaksās, ja persona strādā, veic saimniecisko darbību un gūst ienākumus vai personai piešķirts cits sociālās apdrošināšanas pabalsts vai dīkstāves atbalsts.

Lai pabalstu saņemtu, cilvēkam nepieciešams iesniegt iesniegumu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā (VSAA). Atbalsts paredzēts ģimenēm, kurās aug bērni vecumā līdz desmit gadiem.

Lai saņemtu pabalstu, jāsagatavo izziņu no izglītības iestādes, ka tā ir uz noteiktu laiku slēgta sakarā ar karantīnu, izziņu no darba devēja, ka tas noteiktajā laikā nevar nodrošināt vecākam darba veikšanu attālināti, kā arī ir nepieciešams aizpildīt VSAA veidlapu slimības palīdzības pabalsta pieprasījumam. Šie dokumenti jāiesniedz VSAA.

SPKC dati liecina, ka kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Alūksnes novadā pašlaik ir 112 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu