Braukšanām būt? Savākti 10 000 parakstu par atļauju īstenot braukšanas apmācības (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: michaeljung, Shutterstock.

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" savākti vairāk nekā 10 000 parakstu par atļauju īstenot braukšanas apmācības un eksāmenus autoskolās.

Minētais parakstu skaits ļauj iesniegt iniciatīvu izskatīšanai Saeimā.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Deniss Koleda. Viņš rosina noteikt atļauju braukšanas un pirmās palīdzības eksāmeniem autoskolās visā Covid-19 krīzes laikā, jo, viņaprāt, viss liecinot, ka tas nekādi neietekmētu Covid-19 izplatību.

"Sabiedriskajā transportā pasažieru maskās nereti ir ļoti daudz un arī ļoti tuvu viens otram. Bet braukšanas apmācībā un eksāmenā tie ir divi cilvēki mašīnā, un abi ir maskās vai pat šķirti ar starpsienu. Liedzot šos pakalpojumus, darbu zaudē instruktori, bet bez pakalpojuma palikušajiem klientiem zūd sajūta par taisnīgumu valstī," akcentēts iniciatīvā.

Koleda uzskata, ka braukšanas nodarbību un eksāmenu atcelšanas dēļ saslimstība valstī nemazināsies. Turklāt nekas neliecinot, ka braukšanas apmācības un eksāmeni būtu starp nozīmīgākajiem Covid-19 inficēšanās avotiem. "Tam acīmredzami nav sakara ar autoskolām, kurās gan personāls, gan klienti ir apzinīgi un disciplinēti. Ir jāatzīst, ka ierobežojumi autoskolu darbam ir nepārdomāti, un tie ir jāatceļ arī uz turpmāko Covid-19 krīzes laiku," teikts idejas aprakstā.

Idejas autors pārliecināts, ka, īstenojot šādu iniciatīvu, sabiedrība atgūtu tai nepieciešamo pakalpojumu, autoskolu personāls - stabilu darbu, bet nodokļu maksātājiem nebūs jāsedz attiecīgie dīkstāves pabalsti.

 
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu