Caurlaižu skandāls: Pūce, Bačkurs un Balševics samaksājuši naudas sodus (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Rīgas Domes deputāts Andris Bačkurs, bijušais Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics, bijušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce.
Bijušais Rīgas Domes deputāts Andris Bačkurs, bijušais Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics, bijušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce. Foto: Zane Bitere, Edijs Pālens/LETA. Kolāža:TVNET

Bijušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP), bijušais Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics un bijušais Rīgas domes deputāts Andris Bačkurs (LA) samaksājuši Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) piemērotos naudas sodus saistībā ar neatļautu autostāvvietas abonementa izmantošanu.

Pūce samaksājis 400 eiro sodu. KNAB konstatējis, ka viņš, pieņemot dāvanu - izmantojot Rīgas domei piederošo maksas autostāvvietu mēneša abonementu -, prettiesiski guva sev labumu un pārkāpa valsts amatpersonai noteiktos dāvanu pieņemšanas ierobežojumus, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Papildus piemērotajam naudas sodam Pūce labprātīgi atlīdzinājis valstij radīto kaitējumu, proti, mantisko labumu 2000 eiro apmērā, ko guvis, pārkāpjot likumā noteiktos ierobežojumus. KNAB norādīja, ka labprātīga kaitējuma atlīdzināšana tiek ņemta vērā kā atbildību mīkstinošs apstāklis, nosakot sodu.

Balševičs samaksājis 350 eiro sodu. Viņš, nododot autostāvvietu mēneša abonementu bezatlīdzības izmantošanai toreizējam ministram Pūcem, rīkojies pretēji Rīgas domes noteikumiem un nav ievērojis likumu.

Bačkurs samaksājis 200 eiro sodu. Arī viņš, periodiski nododot abonementu bezatlīdzības izmantošanai Pūcem, rīkojies pretēji normatīvajiem aktiem.

Jau ziņots, ka KNAB kriminālprocesu pret Pūci nav sācis, jo Pūces darbībās nav konstatēts būtisks kaitējums.

Pūce novembrī paziņoja par atkāpšanos no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata.

Pūce no ministra amata nolēma atkāpties pēc tam, kad publiski sameloja, ka nav izmantojis vai nopietni lūdzis partijas biedriem sarūpēt viņam Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi.

Pūce patlaban ir Saeimas deputāts, Bačkurs ir partijas "Latvijas attīstībai" valdes loceklis. Savukārt Balševics joprojām ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs un iepriekš vienlaikus vadīja arī Rīgas domes pagaidu administrāciju.

Neskatoties uz neseno Pūces un abu minēto amatpersonu sodīšanu, KNAB turpina vērtēt informāciju par iespējamām nelikumībām ar citiem Rīgas domes deputātiem piešķirtajām bezmaksas stāvvietu kartēm.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu