Tikmēr uz Ventspils šosejas: Kandavas domes busiņa vadītājs sargā savas pozīcijas (24)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Starp diviem automašīnu vadītājiem uz Ventspils šosejas izcēlās domstarpības, kas tika risinātas bīstamā veidā. “Peugeot” mikroautobusa vadītājs, vēloties pārmācīt oponentu, neļāva kravas transportlīdzekļa šoferim sevi apdzīt. Abi automašīnu stūrētāji, mērojoties spēkiem, pārvietojās pa pretējo braukšanas joslu.

Drošas braukšanas skolas direktors Jānis Vanks: "Piedalīšanās satiksmē noteikti nav tā vieta, kur risināt jebkāda veida konfliktsituācijas. Tas ir absolūti nepareizi un bīstami. Šeit ir runa par to, ka mēs bieži vien ikdienā neaizdomājamies, kā varētu rezultēties šāda veida pārmācīšana vai konfliktu risināšana. Vai tiešām tas iemesls ir tā vērts, ka ir jāriskē ar savu vai citu satiksmes dalībnieku veselību?” 

“Peugeot” mikroautobusa vadītājs jeb rēķinu kārtotājs ir Kandavas domē strādājošs šoferis, kas brauca ar pašvaldībai piederošu transportlīdzekli. Kur darbinieks brauca un kāpēc nebija labā omā, viņam nācās skaidrot arī novada domes izpilddirektoram Egīlam Dudem, kurš raidījumam “Degpunktā” pauda sašutumu par šo gadījumu. 

Pēc viņa teiktā busiņa šoferis nav tendēts uz agresivitāti un vairākus gadus pirms tam strādājis kā tālbraucējs. Dome pieņēmusi viņa paskaidrojumu, no kura noprotams, ka sākotnēji smagais auto gribējis apdzīt busu, bet pretī nāca mašīna, viņš parādījis kreiso pagriezienu, kas nozīmē – nepadzīt, bīstami. Pēc viņa vārdiem kravas automašīnas šoferis apvainojies un tālāk jau sekojusi domes darbinieka agresīvā rīcība, neļaujot sevi apdzīt.

Ceļu satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis atgādina, ka soģi uz ceļa drīkst būt tikai policisti, lai vai kā kravas transportlīdzekļa šoferis būtu nogrēkojies.

“Par šādu pārkāpumu uzreiz varot dabūt sešus soda punktus, kā arī krietni palielu soda naudu, jo agresīva braukšana satiksmē ir viens no pilnīgi nepieļaujamiem pārkāpumiem. Ņemot vērā, ka iesaistītie ir, nu, pašvaldības cilvēki, tad viņiem kā valsts ierēdņiem ir jārāda priekšzīme. Domes šoferim vienalga ir jārāda priekšzīme, viņam ir jāapzinās, ka brauc ar domes mašīnu nevis savu privāto. Ir tie niknie šoferīši, kas ir savākuši punktus par agresīvu braukšanu, un viņi tiek nosūtīti uz speciālām grupām pie psihologu, lai tiktu galā ar šo agresivitāti,” - tā Irbītis.

Gan satiksmes eksperts, gan domes vadītājs uzskata, ka daļēji notikušo var skaidrot ar šī brīža kopējo noskaņu sabiedrībā. Pandēmijas periods cilvēkus padara vieglāk aizkaitināmus.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta
Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu