Neizmet novalkātos džinsus!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Rūpējoties par vidi, no novalkāta džinsu apģērba vidusskolnieces darina gan somas, gan Ziemassvētku eglīšu rotājumus.

Kopš pagājuša gada oktobra līdz šā gada martam 50 jaunietes no dažādiem Latvijas reģioniem piedalās 10 tematiskās darbnīcās projekta “Future Heroes” ietvaros. Lai izmantotu praksē iegūtās zināšanas un apliecinātu vēlmi būt pārmaiņu veidotājām, meiteņu komandas pieredzējušu mentoru vadībā veido un īsteno dažādus sociālos un uzņēmējdarbības projektus.

Rīdziniece Anete un Ieva Luīze no Ķekavas ir piecu meiteņu komandā, kas izvēlējušās piešķirt nolietotam džinsu apģērbam otru iespēju, darinot gan izturīgas iepirkumu somas, gan eglīšu rotājumus. Komandas mentore ir uzņēmēja Marika Ģederte.

Džinsi ir viens no vispopulārākajiem apģērbiem pasaulē. Katru gadu miljoniem tonnu to tiek izmesti atkritumu poligonos. Tā kā jaunietēm ļoti rūp vide un tās ilgtspēja, viņas veikušas tirgus analīzi un nolēmušas izveidot sociālu uzņēmumu, dodot džinsiem otru iespēju, tos pārstrādājot.

Anete un Ieva Luīze: "Esam veikušas tirgus analīzi un saņēmām 560 atbildes, kā sabiedrība vērtē mūsu ideju. Apkopojot rezultātus, izvēlējāmies sociālās uzņēmējdarbības projektu ”Life. Lease.Love.Jeans”, dodot džinsiem otru dzīvi un tos pārstrādājot ikdienā noderīgās precēs."

Džinsa audums ir ļoti izturīgs un piemērots iepirkuma somu šūšanai. Šādas iepirkumu somas varētu samazināt plastmasas maisiņu izmantošanu veikalos. Tās ir gan ietilpīgas, gan izturīgas, kā arī modernas.

Pirmā meiteņu iniciatīva pie džinsu pārstrādes bija labdarības projekts Ziemassvētkos. No lietotajiem džinsiem tika izveidoti Ziemassvētku rotājumi, kas ar izdekorētu egli tika uzdāvināti Zemgales sociālajam aprūpes centram Ozolniekos.

Arī pēc projekta beigām gatavas turpināt darboties un radīt produktus, kas tapuši, materiālus pārstrādājot otrreiz, tādējādi ne tikai rūpējoties par vidi, bet arī palīdzot taupīt resursus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu