Maroka pārtraukusi kontaktus ar Vācijas vēstniecību (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Marokas ārlietu ministrs Nasers Burita.
Marokas ārlietu ministrs Nasers Burita. Foto: photocosmos1, Shutterstock.

Maroka pārtraukusi kontaktus ar Vācijas vēstniecību, paziņojis Marokas ārlietu ministrs Nasers Burita.

Amatpersonas skaidro, ka tas ir protests pret Berlīnes nostāju Rietumsahāras jautājumā.

Vēstulē, kas adresēta premjerministram un pirmdien publiskota Marokas medijos, Burita paziņoja, ka lēmums pārraut kontaktus ar vēstniecību un vācu kultūras organizācijām pieņemts, atbildot uz dziļo nesaprašanos jautājumos, kas ir būtiski Marokai.

"Maroka vēlas saglabāt attiecības ar Vāciju, bet šī ir brīdinājuma forma," ziņu aģentūrai AFP pirmdien sacīja augsta ranga amatpersona Marokas Ārlietu ministrijā.

"Nekādu kontaktu nebūs, kamēr mēs nebūsim saņēmuši atbildes uz dažādajiem jautājumiem, kurus esam izvirzījuši," norādīja amatpersona.

Maroku sadusmojusi Vācijas paustā kritika par bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa lēmumu atzīt Marokas suverenitāti pār visu Rietumsahāras teritoriju.

Apmaiņā pret šo atzīšanu Maroka normalizēja attiecības ar Izraēlu.

Maroka ir arī neapmierināta, ka netika iesaistīta diskusijās par Lībijas politisko nākotni kongresā Berlīnē 2020.gada janvārī.

Maroka uzskata, ka tās suverenitāte pār Rietumsahāru nav apstrīdama, bet uz to pretenzijas ir arī Alžīrijas atbalstītajai Rietumsahāras atbrīvošanās kustībai "Polisario fronte".

Marokai kopumā ir labas attiecības ar Vāciju, kas daudz palīdzējusi Marokai.

Berlīne pirms trim mēnešiem atvēlēja 1,387 miljardus eiro palīdzībai Marokai finanšu reformu veikšanai un cīņai ar pandēmiju.

Tobrīd Marokas ārlietu ministrs slavēja abu valstu divpusējos sadarbību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu