Polijas tiesa attaisno "varavīksnes Dievmātes" lietā apsūdzētās aktīvistes (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Polijas tiesa otrdien attaisnoja trīs homoseksuāļu tiesību aktīvistes, kas saistībā ar plakātu izvietošanu, kuros Dievmātes nimbs attēlots varavīksnes krāsās, bija apsūdzētas par reliģisko jūtu aizskaršanu.

Tiesa atzina, ka apsūdzētās nav vainīgas, jo viņām nav bijis nodoma kādu aizvainot, pavēstīja Plockas tiesa.

"Aktīvistu mērķis bija atbalstīt LGBT kopienas cilvēkus, cīnīties par viņu vienlīdzīgajām tiesībām," sacīja tiesnese Agņeška Varhola.

Atbilstoši Polijas kriminālkodeksa 196.pantam, kas aizliedz reliģisko jūtu aizskaršanu, sievietēm draudēja līdz diviem gadiem cietumā.

Polijas Katoļu baznīca un valdošā nacionālkonservatīvā partija ir pret homoseksuāļu tiesību paplašināšanu. Varavīksnes karogs ir šo tiesību kustības simbols.

Prāvā tika izskatīti 2019.gada notikumi, kad plakāti Plockā dievnama apkaimē parādījās uz atkritumu tvertnēm un pārvietojamajām tualetēm.

Plakātos bija izmantots Polijā godinātās Čenstohovas Dievmātes ikonas motīvs.

Polijas valdošās partijas "Likums un taisnīgums" līderis ekspremjers Jaroslavs Kačiņskis vēl šonedēļ LGBT tiesības nodēvēja par "draudu" un aicināja visus poļus respektēt katoļu baznīcu, neraugoties uz saviem personīgajiem uzskatiem.

Starptautiskās cilvēktiesību aizsardzības organizācijas "Amnesty International" Polijas nodaļa tviterī otrdien tiesājamās raksturoja kā drosmīgas un aicināja varasiestādes atturēties no vēršanās pret citiem miermīlīgiem aktīvistiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu