2018.gada 3.janvārī Viļņas lidosta vai plīsa no cilvēku pūļa, kas sagaidīja Lietuvā ierodamies ekscentrisko Bolu ģimenīti no ASV. Tā bija ģimenes galvas kārtējā pretrunīgā ideja, kas realizējās dzīvē - no saulainās Kalifornijas doties uz Lietuvas mazpilsētu Prieniem, kur dēli Liandželo un Lamelo sāka savas gaitas profesionālajā basketbolā. Jaunākais no viņiem Lamelo šogad ir Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spilgtākais debitants. Vai Bolu "ceļojošais cirks" viesizrādēs varēja piestāt arī kādā Latvijas pilsētā?

Vēl pirms baumām, ka Bolu ģimene dosies uz Lietuvu, pie apvāršņa vairāki putniņi diezgan skaļi vīteroja, ka vismaz elektronisks piedāvājums uzņemt abus bumbotājus pie sevis ticis izsūtīts visiem Latvijas Basketbola līgas (LBL) klubiem. Un arī visai pārējai Eiropai, kur vien bija atrodama zāle ar diviem groziem un kaut cik pieklājīgu vietējo čempionātu.

Pēc gandrīz četriem gadiem mēģinot šķetināt vēstures kamolu izrādījās, ka tā nemaz nebija. Pieņemot, ka LBL smagsvariem "VEF Rīga" un "Ventspils" šāds piedāvājums nebūtu interesants arī gadījumā, ja tiktu saņemts, nemaz necentos pārbaudīt, vai šo klubu elektroniskā pasta kastītē balodis iemeta aicinājumu apsvērt uzņemt pie sevis Liandželo un Lamelo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp