VIDEO ⟩ Gaujā pie Carnikavas detonētas sprāgstvielas (17)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Gaujā pie Carnikavas šopēcpusdien pēc plkst.15 sakustējās ledus, bet dažas minūtes vēlāk tika detonētas arī ledū uzstādītās sprāgstvielas.

 

Ledus sablīvējums lēnām sāka virzīties uz vietu, kur ledū bija ievietoti spridzekļi. Ledus sablīvējums nebija sasniedzis minēto vietu, kad tika detonētas sprāgstvielas.

Arī pēc sprādziena ledus masa turpināja lēnām virzīties jūras virzienā.

Pēc spridzināšanas Gaujā pie Carnikavas ledus sablīvējums vairs nav novērojams, vēsta Carnikavas pašvaldība.

Pašvaldība sociālajā tīklā "Twitter" norāda, ka pie Cēlājiem ledus ir izgājis un ūdens līmenis strauji krītas - tas ir pazeminājies par aptuveni pusmetru.

Tikmēr Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Mehanizētās Kājnieku brigādes Kaujas atbalsta bataljona komandieris Edmunds Svenčs pastāstīja, ka, neskatoties uz to, ka īsi pirms sprādziena sākās ledus iešana, karavīriem bija jādetonē sprāgstvielas.

"Sagatavošanās darbi bija pabeigti. Saņemot ziņu, ka Gaujā ledus sakustējies, pieņēmām lēmumu detonēt lādiņus, kas savlaicīgi atbrīvotu ceļu virsū nākošajiem vižņiem. Detonācija bija aptuveni 7-8 minūtes ātrāk par nolikto laiku. Sprādziena rezultāts palīdzēja sasniegt mērķi efektīvāk, atbrīvojot upei ceļu uz jūru," uzsvēra Svenčs.

Ledus bīstamība bija pārāk augsta, lai atstātu sprāgstvielas ledū, norādīja Svenčs, piebilstot, ka upē detonētas visas ievietotās sprāgstvielas un to pierāda armijas rīcībā esošie videomateriāli.

Lai vērotu ledus spridzināšanu, Carnikavā bija ieradušies vairāki simti cilvēku.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu