Izraēla, Austrija un Dānija veido aliansi vakcīnu jomā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu Foto: Alex Kolomoisky/Pool via AP

Izraēlas, Austrijas un Dānijas līderi ceturtdien Jeruzalemē oficiāli apliecināja, ka cīņai ar koronavīrusu veido aliansi vakcīnu jomā.

Valstis izveidos kopīgu fondu tālākai pētniecībai vakcīnu jomā un sadarbībai ražošanā, lai paātrinātu vakcīnu piegāžu ķēdes.

Izraēla iedzīvotāju vakcinācijas tempu ziņā kļuvusi par pasaules līderi, bet Eiropas Savienības (ES) valstis, arī Austrija un Dānija, paudušas vilšanos par vakcinācijas lēno gaitu Eiropā.

"Šī ir īpaša diena, kad divi dinamiski Eiropas līderi ierodas kopā Jeruzalemē, lai kopā spriestu par to, kā turpināt cīņu pret Covid," sacīja Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu, līdzās esot Austrijas kancleram Sebastiānam Kurcam un Dānijas premjerministrei Metei Frederiksenai.

"Kad mēs būsim galā ar šo slimības loku, mums nav garantiju, ka tā neatgriezīsies. Neviens nezina, cik ilgi šīs vakcīnas turēsies," sacīja Netanjahu, runājot par koronavīrusa mutācijām, pret ko tiks izvērsti pūliņi kopīgā vakcīnu projekta ietvaros.

Abi Eiropas līderi Izraēlu apmeklēja arī tāpēc, lai vairāk uzzinātu par tur ieviestajām "zaļajām pasēm", kas ļauj vakcinētajiem un tiem, kas izveseļojušies, apmeklēt kultūras, izklaides un atpūtas centrus.

Tiesa gan, ES viens otrs uz līderu vizīti Izraēlā raugās ar neizpratni.

Kurcs pirms vizītes atzina, ka Austrija attiecībā uz vakcīnu piegādēm vairs nevar paļauties vienīgi uz Briseli, kā arī pauda vilšanos par vakcīnu apstiprināšanas lēno gaitu ES struktūrās un tam sekojošās problēmas ar piegādēm.

Fredriksena savukārt noliedza, ka Dānijas darbs ar Izraēlu būtu signāls sadarbības apturēšanai ar ES.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu