Policija izvērtēs uzņēmēja Medņa izplatīto video, kurā izplatītas viltus ziņas par iespējamu "lokdaunu" (42)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Artūrs Mednis
Artūrs Mednis Foto: LETA
  • Darbiniekiem nosūtītajā video Mednis ziņo par lokdauna ieviešanu
  • Veselības ministrs Daniels Pavļuts Medņa apgalvojumus sauc par viltus ziņām
  • Valsts Policija sola vērtēt video pausto informāciju

Valsts policija (VP) izvērtēs sociālās saziņas platformās izplatīto video, kurā aģentūras "New Black" dibinātājs Artūrs Mednis saviem darbiniekiem klāsta par it kā saņemtām ziņām "no valdības" par pilnīga "lokdauna" plāniem.

 

VP Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA apliecināja, ka policija ir informēta par šādu video un attiecīgi izvērtēs tajā pausto informāciju.

Jau ziņots, ka sociālās saziņas platformās izplatījies video, kurā

aģentūras "New Black" dibinātājs Mednis saviem darbiniekiem klāsta par it kā saņemtām ziņām "no valdības" par pilnīga "lokdauna" plāniem.

Uz to jau reaģējis veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), uzsverot, ka nekādi lēmumi par drošības pasākumu izmaiņām nav pieņemti un pretēji apgalvojumi ir viltus ziņas.

"Diskusija valdībā, uz speciālistu piedāvāto scenāriju pamata, notiks otrdien," uzsvēris ministrs.

Video, kurā Mednis izplata viltus ziņas:

Mednis aģentūrai LETA uzsvēra, ka video bija paredzēts tikai "New Black" darbiniekiem un tam nebija jākļūst pieejamam plašākam cilvēku lokam.

"Tā kā es domāju, ka šis video ir tikai mūsu aģentūras darbiniekiem, tad skaidrs, ka es tur runāju maksimāli tā, lai pārliecinātu [par nepieciešamību strādāt no mājām] un izskaidrotu situāciju, tādēļ atļāvos neprecizitātes," sacīja Mednis un atzina, ka neviens no valdības locekļiem viņam šādu informāciju nav sniedzis.

Jautāts, vai šāda veida informāciju viņam ir sniedzis kāds cits un, ja tā, tad kurš,

Mednis norādīja, ka informācija par iespējamu pilnīgu "lokdaunu" no 15.marta vai 20.marta līdz viņam tik tiešām esot nonākusi. Tomēr viņš atturējās no konkrētas atbildes, kurš šādu informāciju viņam sniedzis.

"Protams, ka es socializējos ar citiem cilvēkiem, kas socializējas ar citiem cilvēkiem un komunicē. Daudz apkārt pazīstamu cilvēku, kas pazīst citus cilvēkus, kas strādā ministrijās un citur," pauda Mednis.

Viņš atkārtoti uzsvēra, ka video galvenais mērķis bija pārliecināt savus darbiniekus par nepieciešamību uz mēnesi visiem strādāt attālināti, un, ka tas būšot jādara, neatkarīgi no tā, vai valdība patiešām pieņems jebkādus lēmumus par pilnīgu "lokdaunu".

Patlaban Medņa vadītajā aģentūrā esot atļauts uz vietas strādāt līdz sešiem darbiniekiem, bet no 15.marta nolemts biroju uz mēnesi slēgt, lai strādātu tikai attālināti.

Mednim esot arī zināms, kurš darbinieks video ir izplatījis tālāk, tomēr viņš uzsvēra, ka nekādas sankcijas pret šo darbinieku netiks veiktas.

Līdz šim ar viņu par video paustajiem apgalvojumiem neesot sazinājusies neviena no tiesībsargājošajām iestādēm, tomēr Mednis pauda gatavību nepieciešamības gadījumā izskaidrot, kāds bija video galvenais mērķis un to, ka tas nebija paredzēts tālākai izplatīšanai.

Valsts drošības dienestā (VDD) aģentūrai LETA apliecināja, ka minētais video ir VDD redzeslokā, taču dienestā plašākus komentārus saistībā ar konkrēto gadījumu nesniedza.

VDD gan aicina sekot līdzi oficiālajai informācijai, ko sniedz kompetentās valsts iestādes, un piesardzīgi vērtēt provokatīva satura informāciju, ko atsevišķas personas izplata sociālajos tīklos.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) iepriekš solīja, ka ierobežojumu pārkārtošanā tiks mērīts septiņas reizes un izvēlēts pareizākais ceļš.

Viņš informēja, ka ministriju pārstāvju un ekspertu veidojošajai Operatīvās vadības grupai tika uzdots līdz nākamai nedēļai izstrādāt divus rīcības variantus, kā pārkārtot ierobežojumus.

Kariņš piebilda, ka eksperti līdz šim nav varējuši vienoties par pareizāko rīcības modeli, tāpēc Operatīvās vadības grupai tika uzdots izstrādāt vairākus variantus. Viņš stāstīja, ka citu valstu pieredze liecina, ka, atceļot ierobežojumus, sākas Covid-19 "trešais vilnis", kas rada graujošas sekas.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu