Mūrniece: atsevišķu ministru nomaiņa ir iespējama (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Foto: Zane Bitere/LETA

Krišjāņa Kariņa (JV) vadītajai valdībai ir jāturpina strādāt, bet atsevišķu ministru nomaiņa ir iespējama, šorīt LTV "Rīta panorāmā" izteicās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Politiķes vērtējumā, piecu partiju veidotā koalīcija ir sarežģīta, taču pašlaik tā esot faktiski vienīgā iespējamā koalīcija.

Mūrniece neizslēdza, ka dažus ministrus būtu jānomaina, taču vārdus nekonkretizēja, sakot, ka viņa pašlaik runājot vispārīgi.

Taujāta, vai piekrīt savam partijas biedram Robertam Zīlem, ka pašlaik būtu lietderīgi mainīt valdību un izraudzīties neitrālu premjeru, Mūrniece atteica, ka politikas kuluāros runā visu ko, bet viņa domājot, ka valdības nomaiņa krīzes situāciju nerisinās.

Mūrniece atgādināja par komplicēto valdības veidošanas procesu pēc pēdējās Saeimas vēlēšanām, kas ilga vairākus mēnešus, un pašlaik šādu "bezvaldības periodu" valsts nevarot atļauties.

Saeimas priekšsēdētāja: Covid-19 jomā jāsaglabā piesardzība, bet ierobežojumus varētu pārskatīt

Cīņā pret Covid-19 izplatību Latvijā ir jāsaglabā piesardzība, tomēr ierobežojumus varētu arī pārskatīt, šādu viedokli LTV "Rīta panorāmā" pauda Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Pēc Mūrnieces vārdiem, situāciju Latvijā Covid-19 izplatības ziņā var vērtēt ar piesardzīgu optimismu, taču no otras puses dzirdami ekspertu brīdinājumi, ka ienāk jauni, lipīgāki slimības celmi.

"Kopumā situācija ir ļoti nopietna," vērtēja politiķe un uzsvēra, ka šobrīd jāsaglabā piesardzība, lai "labie rādītāji nepasliktinātos".

Mūrniece gan izteicās, ka esot jāskatās, lai ierobežojumi ir racionāli un strādā, tāpēc tos varētu pārskatīt. Lūgta skaidrot, kurus konkrēti viņa saskata kā neracionālus ierobežojumus, Mūrniece ļoti konkrētu atbildi nesniedza, tomēr atzīmēja, ka par ierobežojumiem mazo veikalu darbam no valdības ne vienmēr esot saņemti pietiekami skaidrojumi.

Savukārt taujāta, vai Latvijā varētu tikt ieviests "lokdauns", kas nozīmētu būtiskus pārvietošanās ierobežojumus, Mūrniece atbildēja, ka esot jāgaida ekspertu priekšlikumi šodien valdības sēdē, bet savu nostāju par šo jautājumu viņa neatklāja. Politiķe gan atzīmēja, ka "mājsēde" jeb komandantstunda bijusi viens no faktoriem, kas palīdzēja samazināt ar Covid-19 saslimušo skaitu ap Jaungadu.

Politiķe atzīmēja, ka cīņa pret Covid-19 ir process, un dažādu valstu pieredze rāda, ka ierobežojumi periodiski tiek gan atviegloti, gan pastiprināti. Arī sabiedrībā viedokļi par šo jautājumu ir dažādi - vieni gaida no sabiedrības striktāku rīcību, bet citi - lielākus atvieglojumus.

Saeimas priekšsēdētāju priecē tas, ka drīzumā Latvijā gaidāmi būtiski lielāki vakcīnu pievedumi, ko Mūrniece uzskata par "gaismu tuneļa galā".

Arī pati Mūrniece pašlaik ir saņēmusi pirmo "AstraZeneca" poti pret Covid-19. Politiķe pieminēja, ka tiek domāts par iespējām politiķiem vairāk atsākt darbu klātienē.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu