Krievija ierobežojusi "Twitter" darbību (10)

Papildināts
TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Krievijas Federālais sakaru, informācijas tehnoloģiju un masu komunikāciju uzraudzības dienests "Roskomnadzor" ierobežojis "Twitter" izmantošanu Krievijā, apsūdzot to aizliegta satura neizņemšanā.

"Roskomnadzor" šodien paziņoja, ka palēninās tvitera darbības ātrumu.

Dienests arī informēja, ka varētu pilnībā bloķēt tviteri, ja tas neizņems aizliegto saturu.

Maskava pēdējos mēnešos izdarījusi pastiprinātu spiedienu uz tādiem Rietumu tehnoloģiju gigantiem kā "Facebook" un tviteris, jo tie atteikušies dzēst aicinājumus uz protestiem pret Krievijas valdību.

"Roskomnadzor" paziņoja, ka tvitera darbība ierobežota, lai pasargātu Krievijas pilsoņus un piespiestu uzņēmumu ievērot Krievijas likumus.

Dienests informēja, ka no trešdienas tvitera darbība tiks palēnināta visiem mobilo telefonu lietotājiem un 50% lietotāju, kas piekļūst tviterim no datora.

"Roskomnadzor" paziņoja, ka kopš 2017.gada ir nosūtījis tviterim vairāk nekā 28 000 prasību "dzēst saites uz bērnu pornogrāfiju, informāciju par narkotiku lietošanu un aicinājumus nepilngadīgajiem pastrādāt pašnāvību".

Krievijas varasiestādes pēdējos gados ir pastiprinājušas kontroli pār internetu, apgalvojot, kas tas tiek darīts, cīnoties pret ekstrēmismu, terorism un aizsargājot nepilngadīgos.

2019.gadā Krievijā tika pieņemts likums par "suverēna interneta" izveidošanu, lai izolētu Krieviju no pasaules tīmekļa. Aktīvisti bažījas, ka tas pastiprinās valdības kontroli pār kibertelpu un mazinās vārda brīvību.

Krievijā jau ir aizliegtas vairākas tīmekļa vietnes, kas atteikušās sadarboties ar varasiestādēm, tostarp "Dailymotion" un "LinkedIn".

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu