"BioNTech"/"Pfizer" martā ES piegādās papildu četrus miljonus Covid-19 vakcīnas devu (3)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
"BioNTech"/"Pfizer" piegāde Vācijā. Ilustratīvs foto.
"BioNTech"/"Pfizer" piegāde Vācijā. Ilustratīvs foto. Foto: Tobias Hase/dpa Via AP

Lai palīdzētu ierobežot jauno lipīgāko koronavīrusa paveidu izplatīšanos, uzņēmumi "BioNTech" un "Pfizer" nākamo divu nedēļu laikā piegādās Eiropas Savienībai (ES) papildu četrus miljonus Covid-19 vakcīnas devu, trešdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

"Izmantojot tās mērķtiecīgi tur, kur visvairāk nepieciešams, sevišķi robežu reģionos, šīs devas palīdzēs arī nodrošināt vai atjaunot brīvu preču un cilvēku kustību," paziņoja Leiena.

"BioNTech" un "Pfizer" izstrādātā vakcīna ir viena no trim Covid-19 vakcīnām, kas apstiprinātas lietošanai ES.

Eiropas Komisija (EK) sagaida, ka līdz marta beigām ES tiks piegādāti aptuveni 100 miljoni šo vakcīnu devu.

Sākotnēji bija plānots, ka "BioNTech" un "Pfizer" piegādās ES 62 miljonus devu, bet tagad ES apsolīto devu skaits palielināts līdz 66 miljoniem.

EK skaidroja, ka vienojusies par papildu devu piegādi, lai ES dalībvalstis var izmantot tās apgabalos, kuros pastāv bažas par vīrusa paveidu strauju izplatīšanos.

Pēdējo nedēļu laikā inficēto un hospitalizēto cilvēku skaits strauji pieaudzis vairākos reģionos, tostarp Tirolē, Nicā un Mozele, Bolcāno un vairakās vietās Bavārijā un Saksijā, norādīja EK.

Lai mazinātu vīrusa izplatību, vairākos gadījumos noteikti ierobežojumi uz valstu robežām.

""BioNTech" un "Pfizer" vakcīna izrādījusies ļoti efektīva pret visiem pašreiz zināmajiem Covid-19 vīrusa variantiem," norādīja EK.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu