Lībijas likumdevēji apstiprina jaunu nacionālās vienotības pagaidu valdību

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: REUTERS/Esam Omran Al-Fetori

Lībijas likumdevēji apstiprinājuši jaunu nacionālās vienotības pagaidu valdību, kas atbilstoši ar ANO atbalstu panāktajam noregulējuma plānam vadīs valsti līdz gada beigās plānotajām vēlēšanām.

Premjerministra amatam izraudzītā Abdulhamida Dbeibas valdība stāsies divu konkurējošo administrāciju vietā, kas Ziemeļāfrikas valstī valdījušas vairākus gadus.

Vairāk nekā 130 Pārstāvju palātas deputāti piekrastes pilsētā Sirtā debates turpināja divas dienas.

Dbeiba pagājušajā nedēļā ar iecerēto valdības sastāvu iepazīstināja spīkeru Agilu Salehu.

Ietekmīgais rietumdaļas pilsētas Misrātas uzņēmējs Dbeiba pagājušajā mēnesī tika izraudzīts pagaidu administrācijas izpildvaras atzara vadītāja amatam.

Administrācijā ietilpst arī prezidentūras padome. Tajā ir trīs locekļi, un tās priekšsēdētājs ir Mohammads Juness Menfi - Lībijas diplomāts no valsts austrumdaļas.

Pārejas valdība vadīs valsti līdz vēlēšanām, kas atbilstoši ar ANO atbalstu izstrādātajam plānam jārīko 24.decembrī.

Dbeibas ierosinātajā kabinetā ir 33 ministri un divi vicepremjeri, kas atbilstoši viņa iecerei pārstāvēs dažādus Lībijas reģionus un sociālos slāņus.

Kopš 2011.gada, kad NATO atbalstītās sacelšanās gaitā tika gāzts un nogalināts ilggadējais diktators Muammars Kadafi, Lībijā valdījis haoss. Uz kontroli pretendējušas divas konkurējošas valdības un daudzi kaujinieku grupējumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu