Uz laiku pārstājušas funkcionēt Krievijas valsts struktūru tīmekļa vietnes (5)

LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Trešdienas rītā un dienas vidū tīmekļa lietotājiem nebija pieejamas vairāku Krievijas augstāko valsts varas struktūru, arī Kremļa un valdības, tīmekļa vietnes, ziņo tīmekļa lietotāji Krievijā un citās valstīs. 

Pēcpusdienā problēmas izdevies novērst, un varasiestāžu mājaslapas atkal darbojas.

Lietotāji trešdien nevarēja atvērt arī Izmeklēšanas komitejas, Valsts domes un vairāku ministriju mājaslapas.

Traucējumi radušies interneta pakalpojumu nodrošinātāja "Rostelekom" darbā, kas nozarē ir viens no lielākajiem Krievijā.

Uzņēmumā paskaidroja, ka radušās problēmas ar iekārtām.

Pēcpusdienā valsts struktūru mājaslapu darbība atjaunota, ziņu aģentūrai "Interfax" apliecināja "Rostelekom".

"Plkst.14.45 tīkla darbība tika atjaunota. Valsts struktūru vietnes ir pieejamas. Iemesli tiek pētīti, lai no šādām situācijām nākotnē izvairītos," aģentūrai skaidroja uzņēmumā.

Kā liecina vietnes "DownDetector" dati, tīmekļa lietotāji sākuši ziņot par "Rostelekom" problēmām trešdien ap plkst.11.20.

Problēmas nav bijušas saistītas ar Krievijas mediju uzraudzības dienesta "Roskomnadzor" lēmumu palēnināt sociālā tīkla "Twitter" darbību Krievijā, skaidroja "Rostelekom".

Trešdienas rītā "Roskomnadzor" pavēstīja, ka palēnina "Twitter" darbību Krievijā, pirmo reizi izmantojot tā dēvēto likumu par suverēno Krievijas internetu.

"Ir tehniskas iespējas bremzēt "Twitter" darbu. Tā darba palēnināšana jau ir sākusies," ziņu aģentūrai "Interfax" apliecināja "Roskomnadzor" vadītāja vietnieks Vadims Subotins.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu