Nolaupīta mājupceļā: Lielbritānijā aizdomās par sievietes slepkavību turēts policists

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Pazudusī Sāra Everarda.
Pazudusī Sāra Everarda. Foto: Shutterstock, METROPOLITAN POLICE / AFP

Pagājušonedēļ Londonā pazuda 33 gadus vecā Sāra Everarda. Vairāki atklājumi pēdējo dienu laikā liecina par traģēdiju. Aizdomās par jaunās sievietes slepkavību aizturēts policists, kā arī atrastas pagaidām vēl neidentificētas cilvēka mirstīgās atliekas, vēsta raidorganizācija BBC.

Vadošā amatā mārketinga jomā strādājošā Everarda pazuda trešdien, 3.martā, pēc tam, kad ap plkst.21.00 bija devusies prom no drauga dzīvokļa Klephemas rajonā. Policija sāka vērienīgu meklēšanas operāciju.

48 gadus vecais Londonas Metropolitēna policijas policists Veins Kauzenss sākotnēji tika aizturēts aizdomās  par nolaupīšanu, bet vēlāk - aizdomās par slepkavību. Viņš tiek pratināts arī saistībā ar apsūdzībām par nepiedienīgu atkailināšanos.

Kauzenss strādā Metropolitēna policijas Parlamentārās un diplomātiskās aizsardzības nodaļā. Viņa galvenie darba pienākumi bija valdības un diplomātisko ēku apsargāšana.

Trešdien Ešfordā, Kentā, policijas operācijas laikā tika atrastas cilvēka mirstīgās atliekas, apstiprināja Londonas Metropolitēna policijas komisāre Kresida Dika. 

"Diemžēl šovakar izmeklētāji un meklēšanas komandas, kas izmeklē pazušanu, atrada, domājams, cilvēka mirstīgās atliekas," paziņoja Dika. Viņa norādīja, ka vēl esot par agru identificēt mirstīgās atliekas un ka tas varētu aizņemt "vērā ņemamu" laiku, vēsta portāls "The Independent".

"Visu savu kolēģu vārdā varu teikt, ka esam absolūti sašutuši par šīm šausmīgajām, šausmīgajām ziņām. Mūsu darbs ir patrulēt ielās un aizsargāt cilvēkus. Izmeklēšana ir plaša, ātra un ārkārtīgi apņēmīga," uzsvēra Dika.

Trešdien policija pārmeklēja mežu Ešfordā, kā arī apmēram 50 kilometru attālumā esošu māju, kur, domājams, dzīvo Kauzenss. Kaimiņi medijiem atklājuši, ka policija esot rakusi dārzā, kā arī konfiscējusi automašīnas. 

Kāds kaimiņš pastāstīja, ka mājā dzīvojot policists ar sievu un diviem bērniem. 

Aizdomās par līdzdalību noziegumā aizturēta vairāk nekā 30 gadus veca sieviete. Tiek uzskatīts, ka tā varētu būt Kauzensa dzīvesbiedre.

Izmeklēšanai piesaistīta neatkarīga uzraugošā iestāde, jo izmeklēšana notiek pret policistu. 

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu