Francija izmēģinās digitālos veselības sertifikātus aviopasažieriem

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: REUTERS/Christian Hartmann/File Photo

Francija vairākos nacionālās lidsabiedrības "Air France" reisos pasažieriem mēnesi ilga izmēģinājuma laikā pieprasīs digitālos veselības sertifikātus, kas apliecinās, ka viņi ir vakcinējušies pret Covid-19 vai ka viņu Covid-19 testa rezultāts ir negatīvs, ceturtdien pavēstīja transporta ministrs Žans Batists Džebarī.

Pasažieriem, kas dosies uz Francijas Karību teritorijām Martiniku un Gvadelupi, būs jāuzrāda telefona lietotne ar vakcinācijas sertifikātu vai apliecinājumu nesenam negatīvam Covid-19 testam.

Šai sistēmai būs nepieciešama sadarbība ar testēšanas organizācijām, kas nodrošinās digitālos pierādījumus.

"Mērķis ir pārliecināties, vai tas darbojas reālajā laikā," samazinot pārbaudes, kas lidostās būtiski palēnina izlidošanas un ielidošanas procedūras, ministrs skaidroja radio RMC.

"Tas varētu nodrošināt priekšstatu vai vismaz plaša mēroga testu nākotnes "ceļošanas caurlaidēm", kas būs garantija pret krāpšanos un samazinās rindas," norādīja Džebarī.

Viņš nekonkretizēja, vai "Air France" izmantos sistēmu, ko izstrādā Starptautiskā Gaisa transporta asociācija (IATA) un kuru testē vairāki starptautiskie pārvadātāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu