Neskatoties uz Covid-19 pandēmiju, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darba apjomi nav mazinājušies. Ik dienu valsts pierobežā tiek aizturētas kontrabandas cigarešu kravas, tūkstošiem tiek apstrādātas iedzīvotāju gada ienākumu deklarācijas un izmaksāti dīkstāves pabalsti. Par šīm un citām tēmām intervijā runājām ar VID ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi.

Kas jauns Valsts ieņēmumu dienestā?

Kā parasti, mums ir 1. marts, kas ir atnācis ar kārtējiem rekordiem. Mūsu iedzīvotāji ir aktīvi, un tas ir ļoti labi redzams [gada ienākumu] deklarāciju iesniegšanas pirmajā dienā. Šobrīd esam saņēmuši jau 453 tūkstošus deklarāciju, kas patiešām ir ļoti [daudz]. 50% no visiem, kas deklarē. Un labā ziņa ir tāda, ka mēs jau esam atmaksājuši 44 miljonus eiro 147 tūkstošiem [cilvēku]. Šoreiz tiešām jāsaka, ka sistēmas mūs nepievīla, un cilvēki spēja ātri iesniegt [deklarācijas] un saņemt atpakaļ [naudu]. 

Nākamais - dīkstāves pabalsti, subsīdijas un arī granti. Grantus esam izmaksājuši miljonos. Tātad 72 miljoni. Man ļoti svarīgi ir tas, ka pabalstos, subsīdijās un arī grantos tieši vairumtirdzniecībai ir izmaksāti līdz šīs nedēļas sākumam trīsdesmit miljoni jau.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X