Akceptē kārtību, kādā atļauj pieņemt militārajā dienestā iepriekš noziegušos pilsoni (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Policija un zemessardze rīko komandantstundas reidus
Policija un zemessardze rīko komandantstundas reidus Foto: Edijs Pālens / LETA

Valdība šodien pieņēma kārtību, kādā atļauj pieņemt militārajā dienestā un uzņemt Zemessardzē Latvijas pilsoni, kas izdarījis noziedzīgu nodarījumu.

TVNET jau rakstīja, ka Aizsardzības ministrija jau iepriekš ir pārskatījusi Militārā dienesta likumā un Latvijas Republikas Zemessardzes likumā noteiktos ierobežojumus sodīto personu pieņemšanai dienestā un iesniegusi Saeimas Aizsardzības iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā priekšlikumus to samazināšanai.

Pēc šo grozījumu pieņemšanas likums paredzēs komisijas izveidošanu, kura Ministru kabineta noteiktajā kārtībā vērtēs personu pieņemšanu profesionālajā dienestā un uzņemšanu Zemessardzē.

Valdības šodien akceptētie noteikumi nosaka kārtību, kādā aizsardzības ministra izveidota komisija izvērtē atļaujas sniegšanu tāda pilsoņa pieņemšanai militārajā dienestā vai uzņemšanai Zemessardzē, kurš ir izdarījis tīšu kriminālpārkāpumu, tīšu mazāk smagu noziegumu vai ir izpaudis valsts noslēpumu aiz neuzmanības un kuram sodāmība ir dzēsta vai noņemta.

Noteikumi paredz, ka komisija vērtē izdarītā nozieguma ietekmi uz kandidāta pieņemšanu dienestā un armija atzinusi, ka vienīgais šķērslis kandidāta atlases pārbaudījumu sākšanai ir kandidāta iepriekš izdarītais noziegums.

Tāpat noteikumi paredz, ka komisija varēs pieprasīt izvērtēšanai nepieciešamo informāciju no vairākām valsts institūcijām.

Komisija pirms lēmuma pieņemšanas izvērtē kandidāta izdarītā nozieguma veidu, raksturu un kandidāta attieksmi, kandidāta raksturojumu un iespējamos riskus valsts drošībai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu