Kriminālprocess, kurā it kā iesaistīts Pucena palīgs, ierosināts par faktu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ēriks Pucens.
Ēriks Pucens. Foto: Evija Trifanova/LETA

Kriminālprocess, kurā, pēc mediju ziņotā, it kā iesaistīts Saeimas deputāta Ērika Pucena (Par cilvēcīgu Latviju; KPV LV) palīgs Salvis Petriks, ir ierosināts par faktu, nevis konkrētu personu.

Kā nesen apgalvoja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Panorāma", policija sākusi kriminālprocesu pret Petriku saistībā ar naudas līdzekļu iegūšanu savtīgos nolūkos. Kriminālprocesā figurē arī Saeimas deputāta Ata Zakatistova vārds, liecina LTV rīcībā esošā informācija.

Petriks aģentūrai LETA noliedza, ka būtu slēdzis līgumu ar partiju "Par cilvēcīgu Latviju" par Pucena reklamēšanu sociālo tīklu platformā "Facebook", kā arī, ka pret viņu sākts kriminālprocess saistībā ar naudas līdzekļu iegūšanu savtīgos nolūkos.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA apstiprināja, ka Rīgas Centra iecirknī ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret īpašumu.

Kriminālprocess sākts par faktu, nevis pret konkrētu personu. Aizdomās turēto šajā lietā patlaban nav un iespējami nodarītais zaudējums nav liela apmēra.

Petriks iepriekš aģentūrai LETA skaidroja, viņam nekad nav bijis līgums ar politisko partiju par Ērika Pucena sociālo tīklu apkalpošanu. Šāda līguma nav arī ar privātpersonu Pucenu un šāda līguma nav ar nevienu personu vai uzņēmumu.

"Otrkārt, klaji melīga informācija ir par to, ka kriminālprocess ir uzsākts pret Salvi Petriku vai citu personu," norādīja deputāta palīgs.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma" ziņoja, ka Petriks esot noslēdzis uzņēmuma līgumu ar partiju par deputāta Pucena reklamēšanu sociālajā tīklā "Facebook", ik mēnesi par to saņemot 500 eiro atalgojumu.

Kā vēstīja "Panorāma", saskaņā ar likumdošanu abām pusēm ik mēnesi bija jānoslēdz pieņemšanas-nodošanas akts, taču nu jau bijušais frakcijas vadītājs Zakatistovs parakstījis aktus ar nākotnes datumiem jeb, tautas valodā runājot, "uz priekšu".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu