Divus ceļu policistus aiztur par kukuļa pieprasīšanu no ārvalstu kravas auto šofera

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens / LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu no ārvalstu kravas auto šofera aizturējis divas Valsts policijas amatpersonas, aģentūrai LETA pavēstīja birojā.

Abas satiksmes uzraudzības jomā strādājošās Valsts policijas amatpersonas, veicot dienesta pienākumus ceļu satiksmes uzraudzībā, iespējams, no kāda ārvalstu kravas transportlīdzekļa vadītāja pieprasīja un pieņēma kukuli, lai šoferim nenoformētu sodu par administratīvo pārkāpumu - Latvijas teritorijas šķērsošanu bez samaksātas autoceļu lietošanas nodevas.

Abām Valsts policijas amatpersonām ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums pildīt amata pienākumus. Sīkāka informācija izmeklēšanas interesēs pagaidām netiek sniegta.

IDB atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

2021.gada pirmajos divos mēnešos IDB ir sācis astoņus kriminālprocesus par Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu nodarbināto izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem un kopumā veicis pirmstiesas izmeklēšanu 77 dažāda apjoma un sarežģītības pakāpes kriminālprocesos.

Prokuratūrai šā gada pirmajos divos mēnešos nosūtīti deviņi kriminālprocesi kriminālvajāšanas uzsākšanai pret 15 personām, tai skaitā 11 Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu amatpersonām par noziedzīgiem nodarījumiem, kas izdarīti gan pildot dienesta pienākumus, gan ārpus dienesta pienākumu pildīšanas laika.

IDB arī norādīja, ka, neskatoties uz valstī noteiktajiem pandēmijas ierobežojošajiem pasākumiem, sabiedrība turpina aktīvi ziņot par amatpersonu iespējami pretlikumīgo rīcību - 2021.gada pirmajos divos mēnešos 224 reizes fiziskas un juridiskas personas, kā arī citas valsts pārvaldes iestādes ir informējušas IDB, sniedzot informāciju par amatpersonu iespējami izdarītajiem noziedzīgiem nodarījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu