Ziemeļkoreja brīdina ASV "neizplatīt smirdoņu" (40)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns un viņa māsa Kima Jočuna, ASV prezidents Džo Baidens.
Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns un viņa māsa Kima Jočuna, ASV prezidents Džo Baidens. Foto: Drew Angerer/AFP, Pyongyang Press Corps Pool via AP, File

ASV prezidenta Džo Baidena administrācijai gatavojoties izklāstīt savu politiku Ziemeļkorejas jautājumā, Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna ietekmīgā māsa Kima Jočuna brīdinājusi ASV “neizplatīt smirdoņu”, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC. 

Kima Jočunas komentāru Ziemeļkorejas oficiālie mediji izplatījuši neilgi pēc tam, kad ASV pirmdien paziņoja, ka Ziemeļkoreja ignorējot tās centienus nodibināt kontaktu. 

Ziemeļkorejas paziņojums arī izskan dienu pirms Dienvidkorejā ierodas ASV amatpersonu delegācija. 

“Padoms jaunajai ASV administrācijai, kam ir grūtības ar šaujampulvera smakas izplatīšanu mūsu zemē. Ja tā [administrācija]  nākamos četrus gadu vēlas gulēt mierīgi, tai labāk būtu atturēties no smirdoņas izplatīšanas jau ar pirmajiem soļiem,” Kimas Jočunas teikto citē Ziemeļkorejas laikraksts “Rodong Sinmun”. 

Viņa kārtējo reizi nosodīja militārās mācības, ko kopīgi rīko ASV un Dienvidkoreja. 

Kopīgas šo valstu mācības Ziemeļkoreja uzskata par gatavošanos iebrukumam, uzsverot, ka Dienvidkoreja atkal izvēloties “kara un krīzes maršu”. 

Oficiālie kontakti starp ASV uz Ziemeļkoreju pārtrūkuši pirms gandrīz gada, iepriekšējā prezidenta Donalda Trampa administrācijas laikā. 2018.gadā Tramps kļuva par pirmo ASV prezidentu, kurš ticies ar Ziemeļkorejas vadoni. 

Savukārt Baidens iepriekš izteicies, ka viņa tikšanās ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu varētu būt iespējama vien gadījumā, ja Ziemeļkoreja piekritīs atteiksies no savas kodolprogrammas. 

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu