VIDEO ⟩ Pēc "AstraZeneca" apturēšanas dažas devas nonākušas izlietnē (13)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Marianne Loorents, shutterstock, montaaž

Pēc lēmuma uz laiku apturēt “AstraZeneca” ražotas vakcīnas pret Covid-19 izmantošanu, ģimenes ārstu praksēs valda neziņa. Kāda ārste LTV atklāja, ka trīs devas nonākušas izlietnē.

Liepājas ģimenes veselības centrā vairāki cilvēki atteikušies vakcinēties, dzirdot ziņas par “AstraZeneca” izmantošanas pārtraukšanu ārzemēs. Tāpēc otrdien vairākas devas izlietas.

“Trīs devas mums diemžēl aizgāja zudībā. Vakar līdz tiem septiņiem vakarā mēs tomēr dabūjām cilvēkus, kas uz sitiena varēja atnākt uz tām devām, no kurām cilvēki bija nolēkuši, bet šodien tās trīs ir aizgājušas izlietnē,” atklāja ģimenes ārste Linda Šīrone.

Ārste arī pastāstīja, ka pēdējās nedēļas laikā teju puse pacientu norādījuši, ka ar “AstraZenca” nepotēsies.

SPKC patlaban vēl nav datu par norakstītām "AstraZeneca" devām

Apturot "AstraZeneca" vakcīnu pret Covid-19 izmantošanu, Slimību profilakses un kontroles centram (SPKC) patlaban vēl nav datu par norakstītām šīs vakcīnas devām, atzina centra pārstāve Ilze Arāja.

Viņa informēja, ka valsts atbildīgās iestādes lēmumu apturēt "AstraZeneca" vakcīnu pret Covid-19 izmantošanu pieņēma pirmdien vēlu vakarā, tādējādi ģimenēs ārsti minētās vakcīnas no šodienas neizmanto.

Arāja norādīja, ka SPKC patlaban vēl nav datu par norakstītajām "AstraZeneca" devām. Tāpat viņa piebilda, ka ģimenes ārstu sniegto informāciju par norakstītajām devām SPKC varētu apkopot šīs nedēļas otrajā pusē.

Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide iepriekš aģentūrai LETA atzina, ka viņa savā praksē pagājušajā nedēļā piegādātās "AstraZeneca" vakcīnas ir izvakcinējusi, bet par kopējiem datiem, cik cilvēku ģimenes ārsti paguva savakcinēt, cik vakcīnas viņi patlaban uzglabā un cik vakcīnu devas gāja zudumā, ir informēts Nacionālais veselības dienests (NVD). NVD aģentūrai LETA atzina, ka datus par norakstītām vakcīnu devām apkopo SPKC.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu