Deputātam Kristovskim piemērots cietušā statuss kriminālprocesā par iespējamo neslavas celšanu (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
 Ģirts Valdis Kristovskis
Ģirts Valdis Kristovskis Foto: Ieva Čīka/LETA

Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurors Atis Dzērvēns pieņēmis lēmumu par Ventspils domes deputāta Ģirta Valda Kristovska (JV) atzīšanu par cietušo kriminālprocesā par iespējamo neslavas celšanu deputātam, apstiprināja prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Kriminālprocesā izmeklēšanu turpina Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē. 

Saldus iecirknis pērn 7.aprīlī pēc Kristovska iesnieguma sāka kriminālprocesu par iespējamo neslavas celšanu Kristovskim.

Preses relīzē, ko pērn izplatījis Kristovskis, viņš norādīja, ka iesniegumā Valsts policijai minējis, ka viena no šādām neslavas celšanas izpausmēm ir Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") daudzkārtēji publiski izteiktie meli, ka "Kristovskis ir bijis stukačs, kas sadarbojies ar Valsts drošības komiteju (VDK) jeb čeku, kuru darbībai Latvijas tautas frontē (LTF) iecēlusi čeka, kurš esot ziņojis čekai pret Latvijas neatkarību, kurš turklāt, saskaņojis LTF dalībnieku sarakstus ar VDK, respektīvi, nodevis LTF biedrus PSRS okupācijas režīma represīvajai drošības iestādei".

Kristovskis pauda, ka šādi, sevišķi ciniski un smagi apgalvojumi par viņa it kā veiktām krimināli sodāmām darbībām, ir publiska neslavas celšana.

Šādas aizskarošas prettiesiskas darbības Lembergs publiski izteicis dažāda formāta Ventspils pilsētas domes sēdēs, kā arī pilsētas pašvaldības oficiālajā interneta portālā un citos masu medijos.

Kristovskis paudis uzskatu, ka nav pieļaujams, ka Lembergs, būdams augsta valsts amatpersona, melīgi turpina izplatīt personīgi izdomātus argumentus jeb patiesībai neatbilstošas ziņas, nepatiesību par nekad nenotikušu Kristovska sadarbība ar VDK, labi zinot, ka nekas no tā neatbilst patiesībai.

Turklāt Lembergs nekad nav spējis, nav pat mēģinājis sniegt pierādījumus saviem melīgajiem izteikumiem, lai gan Ventspils pilsētas domes deputāts Kristovskis šādās reizēs to nekavējoties ir no Lemberga pieprasījis, iepriekš norādījis Kristovskis.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu