Mirusi Top Gear vadītāja, par Nirburgringas karalieni dēvētā Sabīne Šmica (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Sabīne Šmica Nirburgringā 2011.gadā
Sabīne Šmica Nirburgringā 2011.gadā Foto: EPA/Scanpix

51 gada vecumā pēc nesekmīgas cīņas ar vēzi mirusi par Nirburgringas karalieni dēvētā Sabīne Šmica. Vārds daudziem varbūt nav starp zināmākajiem autosporta pasaulē, taču noteikti nebūs svešs populārā televīzijas raidījuma Top Gear faniem, jo Sabīne tajā bija biežs viesis.

Allaž smaidīgā Sabīne, kas labprāt ielaidās dažādās Džeremija Klārksona avantūrās, tai skaitā ar kaucošām riepām devās Nordšleifē ar Ford Transit kravas busiņu, bija profesionāla autošosejas sacīkšu braucēja.

Savā karjerā viņa brauca BMW un Porsche komandās un 1996.gadā kopā ar Johanesu Šaidu un Hansu Vidmanu kļuva par pirmo un līdz šim arī vienīgo sievieti, kas uzvarējusi Nirburgringas 24 stundu izturības sacensībās. Gadu vēlāk šo panākumu Šmica atkārtojam, braucot vienā ekipāžā ar Hansu Jirgenu Tīmanu un Peteru Zakovski.

Sabīne pirmo reizi Top Gear bija redzama jau 2004.gadā, bet par pastāvīgu raidījuma vadītāju komandas locekli kļuva 2016.gadā.

Sabīne Šmica pelnīti tiek dēvēta par Nirburgringas karalieni, jo pēc viņas pašas aplēsēm 20,8 kilometrus garo "zaļās elles" apli savā mūžā ir pieveikusi vairāk nekā 20 000 reizes.

Tāpēc nav arī pārsteigums, ka Sabīne ar Transit dīzeli tikai dažas sekundes atpalika no Džeremija Klārksona, kurš trasē bija izbraucis ar Jaguar sedanu.  

Leģendārās trases viesiem savukārt regulāri bija iespēja kļūt par pasažieri Šmicas pilotētā auto, jo Nirburgringā viņa darbojās arī kā "taksometra" vadītāja. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu