"Lidl" publicējis uzlabotu Kalnciema ielas veikala projektu

"Lidl" veikala projekts Āgenskalnā. FOTO: Lidl

Sekojot iedzīvotāju iebildumiem pret "Lidl" veikala celtniecību Kalnciema ielā un Rīgas pilsētas būvvaldes padomē pieņemtajam lēmumam izsniegt būvatļauju ar nosacījumu, ka izstrādātais projekts tiktu pārskatīts, veikala pārstāvji ir publicējuši pirmos attēlus ar uzlabotu arhitektonisko risinājumu.

 

Mazumtirdzniecības uzņēmums “Lidl Latvija” sava topošā Kalnciema ielas veikala arhitektonisko risinājumu izstrādā kopīgā dialogā ar Rīgas pilsētas būvvaldi, Rīgas pilsētas arhitektu un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, ņemot vērā šīs Āgenskalna apkaimes vēsturisko raksturu un nākotnes attīstības redzējumu.

“Integrējot saņemtos ieteikumus, ir tapis jauns ēkas fasāžu  un ārtelpas risinājums, kas drīzumā tiks iesniegts Būvvaldē. Plašā, veikalam pieguļošā teritorija tiks bagātīgi apzaļumota, šeit paredzot koku lielstādu un dažādu dekoratīvo krūmu stādījumus.

Gar Melnsila un Kalnciema ielām plānots atjaunot iepriekšējo gadu laikā zaudētos kokus, paredzēts laukumiņš jauniešu fiziskajām aktivitātēm, uzstādītas papildus velo novietnes,

1

soliņi un ieviesti pārdomāti risinājumi drošai gājēju kustībai, ” informē “Lidl Latvija” Komunikācijas departamenta vadītāja Dana Hasana.

Veikala teritorijā būs pieejams elektroautomobiļu uzlādes punkts. Savukārt, bezmaksas 90 minūšu stāvēšanas laiks veikala stāvlaukumā atrisinās aktuālo auto novietnes trūkumu Melnsila un Kalnciema ielu rajonā esošo mazo veikalu apmeklētājiem.

Saskaņošanas stadijā atrodas jaunā veikala fasādes risinājums, kas īpaši izstrādāts tieši Kalnciema ielas veikala projektam. Tas sasauksies ar šī kvartāla vairāk nekā gadsimtu ilgušo industriālo pagātni, kombinējot ķieģeļu apšuvumu un metāla risinājumus, tā radot dizainiskas atsauces uz šeit iepriekš bijušo cehu industriālajām formām.

Veikala fasāde Kalnciema ielas pusē tiks atvirzīta no ielas līnijas, lai vairāk izceltu seno ķieģeļa ēku atjaunotās fasādes, kas tumsā tiks pievilcīgi izgaismotas.

1

Plānots, ka šīs komerctelpas uz Kalnciema ielas pusi varēs izmantot nelielas darbnīcas vai veikaliņi, tā uzturot šīs apkārtnes radošo industriju garu.

Būvniecības iecere paredz, ka veikalam pieguļošo teritoriju bagātīgi segs apstādījumi,

1

tostarp koki un krūmi, kas harmoniski iekļausies pilsētvidē un izveidos pievilcīgi zaļu atvērto iekšpagalmu bijušo norobežoto industriālo cehu vietā. Celtniecības ietvaros tiks saglabāti, bet gar Kalnciema un Melnsila ielām atjaunoti iepriekšējo gadu laikā zaudētie koki.

Par būtisku prioritāti, plānojot jauno veikalu, izvirzīts videi draudzīgs dzīvesveids. Pie veikala ieejas un pirmā stāva segtajā stāvvietā paredzēti rāmji 60 velosipēdu drošai pieslēgšanai, tā mudinot un atbalstot Āgenskalna iedzīvotāju vēlmi pa savu apkaimi pārvietoties ar velosipēdu.

Ņemot vērā, ka “Lidl” veikala tuvumā atrodas vairākas skolas, iekšpagalma teritorijā arī paredzēta jauniešu fizisko aktivitāšu laukumiņa izbūve. Tikmēr gados vecākiem apkaimes iedzīvotājiem pie veikala paredzēti ērti soliņi, kur atvilkt elpu.

Veikala stāvlaukumā tiks izbūvēts elektroauto uzlādes punkts divām elektroautomašīnām, bet sākotnēji plānoto autostāvvietu skaits ievērojami samazināts līdz 114, daļa no kurām atradīsies veikala ēkas pirmajā stāvā, tādējādi atstājot vairāk vietas āra apstādījumiem un gājējiem.

Uzņēmuma pārstāve Dana Hasana norāda, ka šī projekta ietvaros Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs veica plašu apkārtējās apkaimes gaisa kvalitātes pētījumu, secinot, ka “Lidl” veikals un plānotās auto novietnes negatīvi neietekmēs esošos gaisa kvalitātes rādītājus apkaimē.

Tādējādi atvērtā un aktīvā dialogā ar ieinteresētajām pusēm “Lidl Latvija” īsteno visus priekšnosacījumus, lai degradētā industriālo cehu teritorija pārvērstos par mūsdienīgu ārtelpu, kurā cilvēkiem būs patīkami uzkavēties.

 
Uz augšu
Back