Komforta zona ⟩ Ārste par eitanāziju: “Mēs neesam bendes” (73)

Iļja Kozins
, Nacionālo ziņu nodaļas žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Komforta Zona
Komforta Zona Foto: TVNET

Ārsta primārais uzdevums ir ārstēt, raidījumā “Komforta zona” pauda Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) valdes locekle, infektoloģe Angelika Krūmiņa, komentējot ideju par eitanāzijas legalizēšanu Latvijā. Vienlaikus viņa atzina, ka  ārsti būtu gatavi piedalīties eitanāzijas procesā, ja tiktu sakārtots tiesiskais regulējums un šis jautājums tiktu “nopietni izdiskutēts”.

 

Diskusija notika saistībā ar to, ka 10. martā Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija noraidīja pilsoņu kolektīvo iesniegumu “Par labu nāvi”. Portālā “ManaBalss.lv” publicētās iniciatīvas mērķis ir legalizēt eitanāziju Latvijā.

Diskusijas gaitā iezīmējās vairākas problēmas, piemēram, saistībā ar to, kam būtu jāveic eitanāzijas procedūra.

Zvērināts advokāts Rihards Poļaks, atsaucoties uz citu valstu pieredzi, kur eitanāzija ir legalizēta, atzina, ka to veic speciāli sagatavotu ārstu vai ārstniecības personu komanda.

Tam, ka lēmumam par eitanāziju jābūt labi pamatotam un ka tas nevar būt tikai viena ārsta lēmums, piekrīt arī Angelika Krūmiņa.

“Medicīnas pārstāvju, tātad ārstu uzdevums ir ārstēt, atvieglināt [sāpes], palīdzēt un nekādā veidā neiesaistīties tajā nāves piešķiršanā. Mēs nedrīkstam būt un mēs neesam bendes,” rezumēja Krūmiņa.

Pilnu raidījumu iespējams noskatīties šeit:

Audio:

Komentāri (73)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu