Tesla autopilotā taranē policijas auto (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Negadījumā cietis ASV Mičiganas štata policijas auto
Negadījumā cietis ASV Mičiganas štata policijas auto Foto: Twitter/@MSPFirstDist

Tesla vārds pasaules medijos visbiežāk izskan divu iemeslu dēļ - vai nu Īlons Masks ir izziņojis kādus neticamus sasniegumus un plānus, vai arī kāds Tesla auto ir atkal iekūlies nepatikšanās.

Tagad no ASV Mičiganas štata pienākušas ziņas par negadījumu, kurā iesaistīts Tesla Model Y un policijas Dodge Charger. Abus šos auto vieno satiksmes negadījums, kura izraisītājs ir elektriskais krosovers, kurš ietriecās ceļa malā stāvošajā policijas automašīnā.

Negadījums notika uz šosejas netālu no Detroitas, kur bija notikusi kāda auto sadursme ar meža dzīvnieku. Kamēr inspektors fiksēja notikušā apstākļus un kārtoja formalitātes, viņa mašīna ar ieslēgtām avārijas gaismām stāvēja brauktuves labajā malā.

Ja auto būtu pilnībā novietots uz ceļa nomales, nekāds incidents nebūtu noticis, tomēr, tā kā Dodge Charger daļēji atradās uz brauktuves, tajā ietriecās garām braucošais melnas krāsas Tesla Model Y.

Sadursmes rezultātā policijas automašīnai tika nodarīti bojājumi aizmugurējam bamperam, kreisajām aizmugurējām durvīm un spārnam. Elektromobilim cieta priekšējais bampers, priekšējie lukturi, kā arī labais spārns un pasažiera durvis. Tesla vadītājs vēlāk atklāja, ka viņa automobilis tajā brīdī braucis ar ieslēgtu autopilotu.

Negadījuma rezultātā ne policisti, ne 22 gadus vecais Tesla vadītājs necieta. Tesla šoferim gan uz tiesu būs jādodas, jo viņam noformēta pavēste par sadursmes izraisīšanu kā arī auto vadīšanu, kaut arī tiesību izmantošanai noteikts liegums.

Kādēļ elektromobiļa autopilota sistēma nepamanīja stāvošo automašīnu, joprojām nav zināms.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu