Policija pabeigusi izmeklēšanu par sērijveida zādzībām no privātmājām Rundāles novadā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zaglis. Ilustratīvs attēls.
Zaglis. Ilustratīvs attēls. Foto: Alexander Kirch/Shutterstock

Valsts policija (VP) kriminālvajāšanas sākšanai prokuratūrai nodevusi kriminālprocesu par sērijveida zādzībām no privātmājām Rundāles novadā 2020.gadā,  informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Pērn 5.februārī Rundāles novadā 1999.gadā dzimis vīrietis nolūkā izdarīt svešas kustamas mantas zādzību atslēdza kultūras centra, kurā strādāja ar tiesas spriedumu piemērotas piespiedu darba stundas, ārdurvis. Pēc tam, 6.februāra naktī, viņš pa iepriekš atslēgtajām durvīm slepeni iekļuva ēkā, no kuras mantkārīgā nolūkā nozaga skaņu sistēmu 150,9 eiro vērtībā.

Laika posmā no aprīļa līdz maijam minētā persona kopā ar 1998.gadā dzimušu vīrieti ar automašīnu aizbrauca uz Rundāles novadā esošu saimniecību, kur no pagalmā novietota traktora, atskrūvējot degvielas tvertnes vāku un izmantojot līdzi paņemto cauruli, līdzi paņemtajā kannā iepildīja 20 litru dīzeļdegvielas par kopējo vērtību 12,4 eiro.

Rundāles novadā esošo saimniecību 1999.gadā dzimusī persona vēlreiz apmeklēja aizvadītā gada 15.jūlijā kopā ar 2001. un 2002.gadā dzimušiem vīriešiem, un otrajā reizē no diviem traktoriem, atskrūvējot degvielas tvertnes vāku un izmantojot līdzi paņemto cauruli, līdzi paņemtajā kannā iepildīja desmit litrus dīzeļdegvielas, kas maksāja 6,2 eiro.

Tās pašas dienas vakarā minētās personas devās uz kādu privātmāju Rundāles novadā. 1999.gadā dzimušais vīrietis caur neaizvērtu logu slepeni iekļuva mājās un no iekšpuses atslēdza ārdurvis, caur kurām mājā iekļuva arī 2001. un 2002.gadā dzimušās personas. Vīrieši nozaga pneimatisko šauteni ar optiku 130 eiro vērtībā un ne mazāk kā 15 skrotis. Turpinot realizēt savu noziedzīgo nodomu, ar turpat uz vietas atrasto metāla stieni tika atlauztas garāžas durvis un sabojāta piekaramā atslēga, un visi trīs garnadži iekļuva garāžā, no kurienes nozaga polimērmateriāla kannu, kurā atradās 15 litri benzīna 17 eiro vērtībā.

2020.gada 7.augustā ar nolūku izdarīt svešas kustamas mantas zādzību 1999.gadā dzimusī persona devās uz Rundāles novadu, kur kādā īpašumā, izmantojot līdzi paņemto lauzni, atlauza saimniecības ēkas durvis, sabojāja durvju atslēgu 20 eiro vērtībā un iekļuva saimniecības ēkā. No ēkas vīrietis nozaga 150 eiro vērtu trimmeri un 70 eiro vērtu elektrisko krūmgriezi. Tajā pašā dienā persona devās uz citu īpašumu Rundāles novadā, un, izmantojot līdzi paņemto lauzni, atlauza mājas piebūves durvis, sabojāja piekaramo atslēgu trīs eiro vērtībā un iekļuva mājas piebūvē, no kuras slepeni un mantkārīgā nolūkā nozaga deaktivizētu medību bisi 100 eiro vērtībā.

Vēl vienu zādzību 1999.gadā dzimušais vīrietis izdarīja aizvadītajā gadā laika posmā no 26.jūlija līdz 11.augustam. Viņš, izmantojot līdzi paņemto lauzni, atlauza mājas durvis kādā privātīpašumā Rundāles novadā, no kura slepeni un mantkārīgā nolūkā nozaga trimmeri un trimmera uzkares jostu kopumā 370 eiro vērtībā un piecu litru tilpuma kannu, kurā atradās ne mazāk kā trīs litri benzīna 3,78 eiro vērtībā, noskaidrojusi policija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu