Sāktas resoriskās pārbaudes saistībā ar ierobežojumu pretinieku un sportistu pulcēšanos sestdien

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Alternatīvās realitātes pārstāvji un viņu vērotāji mēģina pulcēties pie Brīvības pieminekļa
Foto: Alternatīvās realitātes pārstāvji un viņu vērotāji mēģina pulcēties pie Brīvības pieminekļa Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valsts policija sākusi vairākas resoriskās pārbaudes saistībā ar Rīgas centrā un Liepājā sestdien notikušo Covid-19 ierobežojumu pretinieku un citu aktīvistu pulcēšanos, informē Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Policija notiekošo fiksēja ar tehniskajiem līdzekļiem un attiecīgi izvērtēs, vai nav saskatāmi epidemioloģisko drošības prasību un ierobežojumu pārkāpumi.

Būtiski starpgadījumi netika konstatēti.

Jau ziņots, ka šodien Brīvības pieminekļa laukumā un Esplanādē kopumā bija pulcējušies vairāki simti cilvēku. Esplanādē cilvēki nodarbojās ar sporta aktivitātēm.

Portāls "jauns.lv" ziņo, ka Esplanādi apmeklējis arī iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (PCL; KPV LV). Ministrs sveicinājies un sarunājies ar klātesošajiem par Covid-19 ierobežojumu tēmu, kā arī piedalījies sportiskajās aktivitātēs.

Vēstīts, ka "šis ir jau otrs šāda veida treniņš, iepriekšējam notiekot 27.februārī, iepretim Ministru kabineta ēkai." Portāls vēsta, ka treniņa rīkotāji sociālajā tīklā "Facebook" norādīti bokseris Kristaps Zutis, "Ghetto Fight", "Agon Fight Club", "Basketbola Klase" un citas ar sporta nozari saistītas organizācijas.

Starp treniņu grupu vadītājiem bija basketbolists, bokseris Kaspars Kambala, kikbokseris Zaurs Džavadovs, Rīgas domes deputāte Ieva Brante (LRA), kā arī citi, vēsta portāls.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA skaidroja, ka tāpat policija uzraudzīja kārtību kādā brīvdabas sportiskā pasākumā Liepājā.

Policijā norādīja, ka policija bijusi informēta par dažādās vietās Rīgā plānotu neatļautu pulcēšanos.

Ņemot vērā, ka jau iepriekš bijuši līdzīgi pasākumi un policijas līdzšinējo pieredzi, likumsargi bija gatavi nodrošināt sabiedrisko kārtību un drošību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu