Valdība lems par ģimenes valsts pabalsta apmēra palielināšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Andrii Yalanskyi, Shutterstock.

Valdība šodien lems par Labklājības ministrijas piedāvātajām izmaiņām Valsts sociālo pabalstu likumā, kas paredz, ka no 2022.gada tiks mainīta ģimenes valsts pabalsta piešķiršanas kārtība un apmērs, izriet no Ministru kabineta sēdes plānotās darba kārtības.

Kā aģentūrai LETA iepriekš skaidroja labklājības ministre Ramona Petraviča (PCL; KPV LV), izmaiņu rezultātā par vienu bērnu līdz 20 gadu vecumam saņemtu 25 eiro, par diviem bērniem līdz 20 gadu vecumam - 100 eiro jeb 50 eiro par katru, bet par trīs bērniem līdz 20 gadu vecumam 225 eiro jeb 75 eiro par katru.

Par katru nākamo bērnu ģimenē saņemtu pabalstu 100 eiro apmērā par katru bērnu. Pabalstu izmaksātu par tiem bērniem, kas atrodas faktiskā ģimenes aprūpē.

Šādi grozījumi iezīmēti pagājušās nedēļas Demogrāfisko lietu padomes sēdē.

Demogrāfisko lietu padome ir konsultatīva un koordinējoša valsts institūcija, kas izveidota, lai veicinātu vienotu valsts demogrāfisko politiku un tās īstenošanu visos valsts pārvaldes līmeņos. Padome izvērtē un koordinē valsts demogrāfiskās politikas īstenošanu, kā arī informē plašsaziņas līdzekļus par demogrāfiskās politikas jautājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu