Itālijā izsolē tiek pārdots unikāls Fiat ar sešiem riteņiem

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
FIAT 500 C Ollearo
FIAT 500 C Ollearo Foto: www.astebolaffi.it

Itālijas izsoļu nams Asti Bolaffi šobrīd pārdod unikālu sešriteņu kravas automašīnu Fiat 500 C Ollearo. Neparastais 1950. gada kravas auto ir ļoti tuvs oriģinālam un aizvien darba kārtībā, lai pārvadātu pat pustonnu smagas kravas. Tā provizoriskā vērtība ir ap 30 tūkstošiem eiro, taču tikai izsoles rezultāti parādīs, cik auto kādam ir bijis vērts.

Unikālo kravas automašīnu pagājušā gadsimta vidū uzbūvēja Turīnas uzņēmums Ollearo. Speciālisti par projekta pamatu ņēma 1950. gada furgonu Fiat 500 C. Pārbūves gaitā tam tika uzstādīta papildu ass, jo mašīna bija paredzēta darbam vīna darītavā. 

Neparastais kravas automobilis tika izmantots paredzētajam mērķim līdz pagājušā gadsimta 80. gadu vidum. Deviņdesmitajos gados Fiat 500 C Ollearo tika veikta vērienīga pārbūve, kuras laikā automašīna tika pārkrāsota zaļā krāsā un ieguva koka kravas kasti, lai gan pirms tam mašīnai bija metāla virsbūve, ar pārvietojamu vīna bāru. Tas tagad tiek turēts privātā muzejā.

Foto: www.astebolaffi.it

Mazā kravas automobiļa divvietīgā salona apdarē ir izmantota brūna āda. Fiat 500 C darbina 569 kubikcentimetru benzīna dzinējs ar 16 zirgspēkiem. Iekārta darbojas tandēmā ar mehānisko transmisiju.

Objekta aprakstā minēts, ka tam gadu gaitā ir mainīti tehniskie šķidrumi un dzinējs ik pa laikam ticis darbināts, tomēr tam tāpat nepieciešama vispārēja pārbaude, lai varētu iziet tehnisko apskati.

Foto: www.astebolaffi.it
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu