Jemenas hutiešu uzbrukumā aizdedzies naftas terminālis Saūda Arābijā (5)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Jemena. Ilustratīvs foto.
Jemena. Ilustratīvs foto. Foto: AFP

Jemenas šiītu nemiernieku hutiešu sarīkotā apšaudē ir izcēlies ugunsgrēks naftas terminālī Saūda Arābijas dienvidos, piektdien paziņoja Saūda Arābijas Enerģētikas ministrija.

Uzbrukums notika sestajā gadskārtā, kopš sākās Saūda Arābijas vadīta arābu valstu militāra intervence Jemenā, aizstāvot tās valdību pret hutiešu nemierniekiem. 

Enerģētikas ministrija nepateica, kas sarīkojis šo uzbrukumu Džīzānas provincē, bet tas notika laikā, kad hutieši pastiprina uzbrukumus Saūda Arābijai, tostarp tās enerģētikas objektiem, neraugoties uz Saūda Arābijas šonedēļ izteiktu pamiera piedāvājumu.

"Šāviņu trieciens naftas produktu sadales terminālim Džīzānā (..) noveda pie ugunsgrēka vienā no termināla tvertnēm," teikts Enerģētikas ministrijas paziņojumā. Nav ziņots, ka uzbrukumā būtu cietušie.

Ministrija stingri nosodīja "gļēvo uzbrukumu" un paziņoja, ka tas ir uzbrukums ne tikai Saūda Arābijai, bet arī pasaules ekonomikai un globālās enerģētikas drošībai.

Saūda Arābijas vadītā koalīcija ceturtdien paziņoja, ka ir pārtvērusi vairākus dronus ar sprāgstvielām, kurus Irānas atbalstītie  hutieši izšāvuši uz Saūda Arābiju.

Hutieši arī mēģināja uzbrukt universitātēm Nadžrānas un Džīzānas pilsētās, kas atrodas Saūda Arābijas dienvidos Jemenas robežas tuvumā.  

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu