Gastronomijas paviljons un Ķīpsalas halle - kur Rīgā atradīsies vakcinācijas punkti? (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Centrāltirgus paviljoni. Ilustratīvs foto
Rīgas Centrāltirgus paviljoni. Ilustratīvs foto Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas dome šodien ārkārtas sēdē pilnvaroja Rīgas pilsētas izpilddirektoru slēgt līgumus, kas saistīti ar vakcinācijas procesa organizēšanu galvaspilsētā cīņai pret Covid-19 pandēmiju, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Pagājušajā nedēļā tika pieņemti grozījumi valdības noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", kas paredz, ka pašvaldības sadarbībā ar Veselības ministriju un Nacionālo veselības dienestu izplata aktuālo informāciju par vakcināciju un veicina iedzīvotāju vēlmi vakcinēties, kā arī piedalās vakcinācijas procesa organizēšanā savā teritorijā, lai nodrošinātu efektīvu vakcinācijas norisi, kā arī piedalās vakcinācijai paredzētu kompleksu izveidē un darbības nodrošināšanā.

"Rīga vēlas būt viena no pirmajām pašvaldībām, kur sāksies masu vakcinācija. Lai tas notiktu, paveikts liels darbs ļoti straujā tempā un no 1.aprīļa Rīgas Centrāltirgus būs gatavs šī procesa organizēšanai, bet dažu dienu laikā arī - pārējās vietas galvaspilsētā. Tālākā atbildība par to, vai vakcinācija varēs sākties, ir atkarīga no vakcīnu pieejamības un valdības spējas nodrošināt attiecīgo personālu," uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP).

Kā informēja Rīgas domes Labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja Lita Brice, katru objektu izvērtē komisija - Vakcinācijas projekta birojs un Imunizācijas padomes locekļi, tehniskie eksperti, Rīgas domes Labklājības departamenta, Būvniecības pārvaldes pārstāvji u.c

Viņa norādīja, ka

sabiedrisko kārtību vakcinācijas centrā nodrošinās gan pašvaldības policija, gan zemessargi.

Domes lēmums paredz, ka izpilddirektors būs tiesīgs slēgt iepirkuma līgumus, līgumus par lietošanas tiesībām, kas ir saistīti ar aktuālās informācijas par vakcināciju izplatīšanu, vakcinācijas procesa organizēšanu Rīgā, vakcinācijas pakalpojuma pieejamības veicināšanu, plašas sabiedrības vakcinācijas kompleksu izveidošanu un darbības nodrošināšanu.

Tāpat dome nolēma, ka SIA "Rīgas Centrāltirgus"

gastronomijas paviljons tiek nodots izpilddirektora lietošanā vakcinācijas procesa organizēšanai

un tas netiks iznomāts tirdzniecības vietu ierīkošanai.

Domes lēmuma izpildi finansēs no pašvaldības rezerves fonda līdzekļiem.

"Vakcinācija, mediķi, kas vakcinē, iedzīvotāju apziņošana, rindas organizācija ir uzdevums, ko veiks Vakcinācijas projekta birojs. Mūsu atbildība ir, lai mediķi var ierasties iekārtotās telpās un ērti strādāt. Šo telpu tehniskais aprīkojums, tīrīšana, sabiedriskā kārtība, satiksmes regulēšana un arī informācija - visu šo atbalstu Rīga ir gatava sniegt," Veselības ministrijas rīkotājā preses konferencē par liela mēroga vakcinācijas centru darbību stāstīja Staķis.

Pašvaldība esot gatava sniegt atbalstu arī "A" līmeņa vakcinēšanas centriem, kas tiks

izvietoti Ķīpsalas hallē un "ATTA" centrā,

plānojot papildu sabiedriskā transporta maršrutus. Tāpat pašvaldība varot izvietot informāciju par vakcinēšanas procesu pilsētvidē un sabiedriskajā transportā.

"Nākamais centrs varētu būt Kongresa nams. Ir apzinātas vēl vairākas adreses, kuras tiek apsekotas, novērtētas un mēs būsim gatavi sākt vakcinēšanu arī šajās adresēs, vienmērīgi visas Rīgas teritorijā," klāstīja pilsētas mērs.

Saskaņā ar Veselības ministrijas datiem par cilvēkresursu pieejamību, kopējā vakcinācijas kapacitāte 1.aprīlī būs virs 112 200 vakcinācijas epizodēm nedēļā.

Rīgas domes izpilddirektora pienākumus pašlaik pilda Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra vadītāja Elīna Trautmane.

Rīgā esošie vakcinācijas centri nedēļā nodrošinās 80 000 pošu pret Covid-19

Rīgas pašvaldības teritorijā esošie vakcinācijas centri nedēļā būs gatavi nodrošināt līdz 80 000 pošu pret Covid-19, žurnālistiem pavēstīja Vakcinācijas projekta vadītāja Eva Juhņēviča.

Patlaban plānots, ka Rīgā būs astoņi vakcinācijas pret Covid-19 centri, kā arī sešas vakcinācijas teltis. Divi lielākie centri, kas ir privātā pārvaldībā, ir SIA "RTU-BT 1" piederošā Ķīpsalas halle un "ATTA Centrs", kuru nodrošinās SIA "Morient IG". Abi šie centri esot izvēlēti pēc veiktās tirgus izpētes.

Šie abi centri skaitās augstākā jeb "A" līmeņa vakcinācijas centri, tie ir lielākie valstī - tajos spēšot nodrošināt līdz 20 000 vakcināciju nedēļā.

Rīgā būs arī seši mazāka apmēra centri Nacionālajā Sporta manēžā, Rīgas Centrāltirgus Gastro paviljonā, Rīgas 15.vidusskolā, Rīgas Kongresu namā, Rīgas Hanzas vidusskolā un Rīgas 19.vidusskolā. Vienlaikus tiks uzstādītas arī sešas vakcinācijas teltis. Tās atradīsies Uzvaras parkā, Rīgas 64.vidusskolā, Rīgas 84.vidusskolā, bērnu un jauniešu centrā "IK Auseklis", Rīgas 63.vidusskolā un kultūras pilī "Ziemeļblāzma".

Pēc Juhņēvičas sacītā, Lieldienu brīvdienās darbību varētu sākt trīs vakcinācijas centri Rīgā - Ķīpsalas hallē un "ATTA Centrā", kā arī Centrāltirgū.

Preses konferencē veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) arī atzīmēja, ka centru lokāciju izvēle tika veikta, vadoties pēc iedzīvotāju skaita novados un izvērtējot apdzīvotības blīvumu.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu