Antilopes kanjons ASV nepieradinātajos rietumos vienlaikus ir gan viens no fotogēniskākajiem tūrisma objektiem pasaulē, gan arī traģēdijas vieta. Kanjons, kur izskatās kā uz citas planētas, nereti tiek dēvēts par astoto pasaules brīnumu.

Navahu indiāņu valodā kanjonu dēvē par Tse' bighanilini jeb "vietu, kur ūdens plūst caur akmeņiem". Tieši tā šis dabas brīnums arī radies. Musonu sezonā kanjons pieplūst ar ūdeni. Straumēm plūstot un šļācoties pa šaurajām ejām, tās akmenī izgrebj neparastas, plūdenas formas. Grūti noticēt, ka tās radījušas dabas stihijas, nevis mākslinieka roka.

Apzināti vai ne, bet Antilopes kanjons kādā atmiņas nostūrī glabājas gandrīz ikvienam. Dziedātāja Britnija Spīrsa slavas zenītā tur filmējās dziesmas "I'm Not A Girl, Not Yet A Woman" videoklipam, un kādreiz rūsganās, laika zoba izgrauztās smilšu figūras rotāja operētājsistēmas "Windows 7" piedāvātos ekrāna attēlus. Viedtālruņu ērā tas ir viens no visvairāk fotografētajiem dabas objektiem pasaulē, kas atrodams neskaitāmu ceļotāju un slavenību "Instagram" kontos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X