Itālijā par spiegošanu Krievijas labā aizturēts karaflotes virsnieks (3)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Anelo, Shutterstock.

Itālijā par spiegošanu Krievijas labā aizturēts karaflotes kapteinis, kas apmaiņā pret naudu Krievijas militārpersonai nodevis slepenus dokumentus, trešdien pavēstīja policija.

Fregates kapteinis aizturēts pēc slepenas tikšanās ar Krievijas pārstāvi otrdienas vakarā Romā, teikts policijas paziņojumā.

Policisti apturējuši abus vīriešus, bet vienīgi itālis aizturēts.

Krievijas pilsonis bijis vēstniecības darbinieks, un, pateicoties diplomātiskajai imunitātei, viņš varēja izvairīties no aizturēšanas.

Spiegu karaflotē izdevies atklāt ilgas izmeklēšanas rezultātā, ko vadījis Itālijas iekšējās izlūkošanas dienests AISI ar Aizsardzības štāba priekšnieka atbalstu, norādīja policija.

Itālijas Ārlietu ministrija saistībā ar notikušo izsaukusi Krievijas vēstnieku Sergeju Razovu.

Itālija trešdien izraidījusi divas par saistību ar spiegošanas skandālu apsūdzētas Krievijas amatpersonas.

Ārlietu ministrs Luidži Di Maio paziņojumā apliecināja, ka Roma iesniegusi oficiālu protestu Krievijas vēstniekam un informējusi viņu, ka "nekavējoties tiek izraidītas divas Krievijas amatpersonas, kas ir iesaistītas šajā ļoti nopietnajā notikumā".

Viens no cilvēkiem, kuram likts pamest valsti, ir Krievijas militārpersona, kuru policija apturēja kopā ar itāļu virsnieku, bet kuru diplomātiskās imunitātes dēļ nevarēja aizturēt.

Itālijas laikraksts "La Repubblica" sākotnēji vēstīja, ka aizturēti divi cilvēki - Itālijas un Krievijas militārpersonas.

Atbilstoši laikraksta informācijai, runa ir par militārpersonu, kas strādā Krievijas vēstniecībā Romā, un Itālijas karaflotes virsnieku.

"La Repubblica" norādīja, ka tiek izvērtēts Krievijas virsnieka juridiskais statuss, ņemot vērā, ka viņš strādā diplomātiskajā pārstāvniecībā.

Laikraksts notikušo raksturoja kā "visnopietnāko incidentu kopš Aukstā kara laikiem".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu