Staķis: drošības līmenis Rīgā ir diezgan augsts (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kopējais drošības līmenis Rīgā ir diezgan augsts, Latvijas radio raidījumā “Krustpunktā” pauda Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (A/P!), komentējot pilsētas ielās nereti redzamos cilvēkus narkotiku reibumā.

Atbildot uz TVNET jautājumu, vai Rīgas domei ir plāns, kā mazināt narkomānijas problēmu, Staķis atbildēja, ka īpaša rīcības plāna domei nav. Vienlaikus viņš atzīmēja, ka, spriežot pēc Rīgas Pašvaldības policijas ziņojumiem, narkomānijas problēma Rīgā “nekļūst ne lielāka, ne mazāka”.

Savukārt kopējo drošības līmeni galvaspilsētā Staķis vērtē kā diezgan augstu.

“Jāsaka godīgi, ka kopējais drošības līmenis Rīgā ir diezgan augsts. Ja mēs skatāmies uz [citām] Eiropas pilsētām, tad var teikt, ka Rīga kopumā ir droša pilsēta, bet, protams, ir apkaimes, kurās policisti ir katru dienu, bet vienalga šajās apkaimēs ir un ir bijuši dažādi subjekti.

Tā ir tāda ciņa, kuru, manuprāt, nekad nevarēs uzvarēt. Šobrīd es arī neredzu, ka mums būtu vajadzīga kāda īpaša, pastiprināta programma,” ir pārliecināts Rīgas mērs.

Pērnā gada vasarā plašu sabiedrības uzmanību guva sociālā tīkla Instagram konts “Riga.unseen”. Kanālā publicētajos video tika iemūžināti cilvēki narkotisko vielu reibumā pilsētas ielās. Nereti šajos video ir redzams, ka cilvēki narkotisko vielu reibumā apdraud apkārtējos iedzīvotājus.  

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu