Lexus elektrifikācijas nākotni prezentē ar konceptuālo LF-Z Electrified

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lexus LF-Z Electrified
Lexus LF-Z Electrified Foto: Lexus

Marta beigās Lexus prezentēja LF-Z Electrified – elektrisku konceptauto, kas atspoguļo Lexus zīmola nākotnes virzību un to, ko tas vēlas sasniegt elektrifikācijas jomā. Papildus tam Lexus atklāja arī dažus citus plānus tuvākajai nākotnei.

Tie paredz, ka līdz 2025. gadam Lexus ieviesīs 20 jaunus vai atjaunotus modeļus, tostarp vairāk nekā 10  akumulatora elektromobiļus (BEV), uzlādējamus hibrīdautomobiļus (PHEV) un pašuzlādes hibrīdautomobiļus (HEV). Uzņēmuma mērķis ar šo soli ir pozīciju nostiprināšana premium sedanu un SUV klasē. Tāpat Lexus ir iecerējuši izskatīt iespējas, kā ar jaunajām tehnoloģijām savam klāstam pievienot jaunus modeļus, piemēram, sporta auto, automobiļus, kas domāti šofera pakalpojumu sniegšanai, kā arī pilnīgi jaunu kategoriju modeļus.

Bez plāna četru gadu laikā visiem saviem modeļiem piedāvāt elektrificētas versijas Lexus arī definēja mērķi līdz 2050. gadam panākt oglekļa neitralitāti visu modeļu dzīves ciklā, ieskaitot materiālu ražošanu, detaļu un transportlīdzekļu loģistiku, kā arī utilizāciju un pārstrādi.

Tomēr galvenais jaunums 30.marta prezentācijā bija konceptauto LF-Z Electrified. Tajā apvienota veiktspēja, stils un tehnoloģijas, kuras Lexus plāno ieviest līdz 2025. gadam. Lai vadītājam būtu nodrošināta labāka saiknes sajūta ar auto, te izmantotas jaunākās tehnoloģijas, tai skaitā speciāli radīta EV platforma ar optimāli izvietotu akumulatoru un elektromotoriem, kā arī DIRECT4 pilnpiedziņu.

Lexus LF-Z Electrified
Lexus LF-Z Electrified Foto: Lexus

Kopš RX 400h ieviešanas 2005. gadā hibrīdizācijas stratēģija stabili bijusi Lexus dienaskārtībā. Rezultātā zīmola hibrīdu pārdošanas apjomi visā pasaulē sasnieguši gandrīz divus miljonus. Šobrīd japāņu zīmols piedāvā deviņus hibrīda modeļus aptuveni 90 valstīs visā pasaulē. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu