Citskovskis: Blēdīšanās ar attālināto preču izsniegšanu tirdzniecības centros būs izbeigta (28)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Līdz ar ceturtdien valdībā pieņemto lēmumu no 7.aprīļa būs izbeigta blēdīšanās ar distances tirdzniecībā iegādātu preču izsniegšanu tirdzniecības centros, pēc Ministru kabineta sēdes preses konferencē žurnālistiem pavēstīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Viņš skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, jo tirdzniecības centros ar distances un citu normu ievērošanu drošai preču saņemšanai Covid-19 pandēmijas laikā īpaši nesekmējās. 

Citskovskis skaidroja, ka valdībai ir zināms par gadījumiem, kad notiek atkārtota pandēmijas laikā slēgto veikala apmeklēšana klātienē, veicot zvanu tieši pie veikala ieejas vai durvīm, lai saņemtu vēlamās preces.

Ar šo lēmumu Ministru kabinets sakārtoja šo jomu, vienlaikus ļaujot strādāt mazajiem veikaliem, komentēja Citskovskis. 

TVNET jau ziņoja, ka tirdzniecības centros esošajos veikalos, kuri pašreiz nedrīkst strādāt klātienē, no 7.aprīļa nebūs ļauta arī distances tirdzniecībā iegādātu preču izsniegšana.

To paredz valdības ceturtdien pieņemtais lēmums par veikalu darbu atsākšanu ārpus tirdzniecības centriem no 7.aprīļa. Pēc ministrijā vēstītā, ekspertu ieskatā cilvēku pulcēšanās risks tirdzniecības centros ir pārāk augsts, tāpēc lielos tirdzniecības centros atļauta tikai pakalpojumu sniegšanas vietu un atsevišķu veikalu veidu darbība, saglabājot visas līdzšinējās epidemioloģiskās drošības prasības tirdzniecības vietu darbībai, un vienlaikus atceļot distances tirdzniecībā iegādātu preču izsniegšanu veikalos.

Attālināti iegādāto preču izsniegšana nebūs aizliegta internetveikalu preču izsniegšanas punktos, ja tie atrodas ārpus tirdzniecības centriem.

Jau vēstīts, ka no 7.aprīļa varēs darboties visi veikali ārpus tirdzniecības centriem, kuru platība ir virs 7000 kvadrātmetru, paredz ceturtdien valdībā atbalstītie grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".

Tāpat klātienē varēs tiks organizēta ielu tirdzniecība, kā arī darboties varēs veikali tādos tirdzniecības centros, kuru kopējā tirdzniecībai atvēlētā platība ir zem 7000 kvadrātmetriem.

Vienlaikus arī turpmāk tirdzniecības centros ar platību virs 7000 kvadrātmetriem strādās tikai pārtikas, higiēnas, dzīvnieku barības, optikas, preču veikali, aptiekas, grāmatnīcas un pakalpojumu sniegšanas vietas.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu