Līdz šā gada sākumam administratīvi sodīta trešdaļa 13. Saeimas deputātu (16)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jānis Urbanovičs
Jānis Urbanovičs Foto: Evija Trifanova/LETA

Kopš 13.Saeimas darba sākuma līdz šim janvārim administratīvi sodīti trešdaļa jeb 32 deputāti, liecina Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sagatavotā informācija.

13.Saeima darbību uzsāka 2018.gada 6.novembrī. Laika posmā līdz šā gada 6.janvārim kopumā sodīti 33 deputāti, no kuriem visbiežāk administratīvos sodus saņēmuši deputāti Jānis Urbanovičs (S), Aldis Gobzems un Jānis Dūklavs (ZZS).

Urbanovičs saņēmis četrus administratīvos sodus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, kamēr Gobzems un Dūklavs katrs saņēmis pa trim sodiem. Kā liecina aģentūras LETA arhīvs,

ilggadējais parlamentārietis Urbanovičs sodus par satiksmes noteikumu neievērošanu saņem itin regulāri.

No līdz šim sodītajiem deputātiem 20 bijuši koalīcijas pārstāvji un 12 opozīcijas pārstāvji.

No koalīcijas deputātiem nevienam parlamentārietim administratīvo sodu skaits nepārsniedz divus. Tā pērn mandātu nolikusī deputāte Linda Liepiņa bija saņēmusi divus sodus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, kamēr Ilmārs Dūrītis (AP) saņēma divus administratīvos sodus par neatļauta amata, uzņēmuma līguma vai pilnvarojuma izpildes neizbeigšanu likumā noteiktajā termiņā.

Arī bijusī Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārā sekretāre Anita Muižniece (JKP) saņēmusi divus administratīvos sodus. No tiem viens bija par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, bet otrs par tīšu personu apliecinoša dokumenta bojāšanu, nolaidīgu glabāšanu vai personu apliecinoša dokumenta lietošanu, ja tā vietā izsniegts jauns.

Turpretī no opozīcijas deputātiem divas reizes sodīts parlamentārietis Igors Pimenovs (S), jo viņš nebija ievērojis noteikto prasību saistībā transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētā, proti, tam nebija saņemta caurlaide. Par šo pārkāpumu sodus saņēmuši arī vairāki citi deputāti, piemēram, Regīna Ločmele (S), ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV), Gobzems un citi.

Tāpat Ločmele sodīta par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 11 kilometriem stundā līdz 20 kilometriem apdzīvotā vietā vai dzīvojamajā zonā. Savukārt deputāts Vladimirs Nikonovs (S) saņēmis sodu par valsts amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, kā arī par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā un par valsts robežas joslas, pierobežas joslas, pierobežas vai robežšķērsošanas vietas režīma pārkāpšanu.

Atlikušie sodītie Saeimas deputāti laikā no 2018.gada 6.novembra līdz šā gada 6.janvārim saņēmuši pa vienam administratīvajam sodam.

Kopumā lielākā daļa administratīvo pārkāpumu saistās ar ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu,

kam seko sodi par neatļauta amata, uzņēmuma līguma vai pilnvarojuma izpildes neizbeigšanu likumā noteiktajā termiņā. Atsevišķi deputāti ir sodīti par amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu laikā,  maksātnespējas procesa vai tiesiskās aizsardzības procesa noteikumu pārkāpšanu

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu