Skride rosina dot iespēju vakcinēties arī klātienē strādājošajiem pedagogiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Drazen Zigic, Shutterstock.

Lai veicinātu pieejamo vakcīnu izlietojumu, tuvākajās dienā jādod iespējas pret Covid-19 vakcinēties arī klātienē strādājošajiem pedagogiem, šādu nostāju aģentūrai LETA pauda Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride (AP).

Politiķis akcentēja, ka īpaši svarīga ir iespējas došana vakcinēties bērnudārzu audzinātājām. Tāpat drīzumā jāatver vakcinēšanas iespējas visiem pedagogiem, norādīja Skride.

Sociālo lietu komisijas vadītājs pauda, ka jāsniedz nepieciešamais atbalsts rajonu jeb vietējām slimnīcām un ģimenes ārstiem, kā piemēru norādot Kuldīgas novada domes priekšsēdētājas Ingas Bērziņas publiski pausto par novada mediķu gatavību ciešāk iesaistīties vakcinēšanas veikšanā.

Skride uzsvēra, ka

vakcinēšanās procesā nepieciešams mazināt birokrātiju, atvieglojot prasības, piemēram, tai daļai cilvēku ar hronisku saslimšanu, kuriem pašlaik nepieciešami nosūtījumi.

Šādu nosūtījumu nepieciešamība no ģimenes ārstiem pacientiem rada lieku stresu un aizkavē vakcinēšanas procesu, atzīmēja politiķis.

Vaicāts, vai, piemēram, ģimenes ārstiem varētu palielināt atalgojumu par vakcinēšanu brīvdienās, lai palielinātu brīvdienās vakcinēto skaitu, Skride norādīja, ka atbalstītu līdzekļu pieaugumu "kaut vai par trīs eiro" par vakcinēšanas reizi, lai plašāk šajā procesā arī brīvdienās iesaistītu ģimenes ārstu prakšu medmāsas un medicīnas studentus.

Jau vēstīts, ka pretēji ierastajai kārtībai, Latvijas Atvērto datu portālā otro dienu pēc kārtas nav publicēta jaunākā statistika par vakcīnu pret Covid-19 saņēmušajiem cilvēkiem.

Kā šorīt LTV pastāstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), kopumā četrās brīvdienās pret Covid-19 esot tikuši vakcinēti ap 7000 cilvēku, ko ministrs jebkurā gadījumā novērtēja kā labāku rezultātu kā brīvdienās līdz šim. Pašlaik pilni dati neesot redzami, jo ķeroties e-veselības sistēma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu