Arī institūcijās esošajiem bērniem izmaksās vienreizēju 500 eiro atbalstu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Šūpoles. Ilustratīvs attēls.
Šūpoles. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Saeima šodien atzina par steidzamu likumprojektu par vienreizēja 500 eiro atbalsta piešķiršanu institūcijās esošajiem bērniem, un izskatīja to abos lasījumos.

Šo likumprojektu Saeima šodien nodeva izskatīšanai parlamenta Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai, un komisija lūdza neizskatīt atkārtoti šo likumprojektu, lai to varētu pieņemt šīs dienas laikā.

Šī likumprojekta mērķis ir sniegt vienreizēju atbalstu bērniem, kuri atrodas bērnu aprūpes iestādē, sociālās korekcijas izglītības iestādē un ieslodzījuma vietā no šā gada 1.marta līdz brīdim, kamēr visā valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija sakarā ar Covid-19 izplatību.

Iepriekš labklājības ministre Ramona Petraviča (PCL; KPV LV) uzsvēra, ka 500 eiro atbalsts bērniem, kuri atrodas bērnu aprūpes iestādēs, ieslodzījumā un sociālās korekcijas iestādēs, ir jāizlieto tikai bērnu vajadzībām. "Lēmums par līdzekļu izlietošanu jāpieņem, ņemot vērā bērnu viedokli. Šie līdzekļi nekādā gadījumā nav novirzāmi iestādes pamatvajadzību segšanai, algu, prēmiju vai piemaksu izmaksai," sacīja ministre.

Plānots, ka 500 eiro atbalstu par katru bērnu, kurš atrodas minētajās iestādēs, izmaksās Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA), pamatojoties uz vecāka, aizbildņa, audžuģimenes vai bērnu aprūpes iestādes vadītāja iesniegumu. VSAA atbalstu izmaksās 30 dienu laikā no iesnieguma saņemšanas dienas.

No vienreizējā pabalsta netiks veikta parādu piedziņa un ieturējumi, kā arī to neņems vērā, novērtējot mājsaimniecības materiālos resursus sociālās palīdzības piešķiršanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu