Noskaidroti Taigera Vudsa avārijas apstākļi

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/Scanpix. TVNET kolāža

Februāra beigās nenoskaidrotos apstākļos avārijā iekļuva viens no pasaulē labākajiem golfa spēlētājiem Taigers Vudss. Viņa auto bija nobraucis no ceļa un acīmredzot apmetis kūleni. Kas bija cēlonis avārijai, kurā golferis guva nopietnas kāju traumas, sākotnēji nebija zināms. Tagad izmeklētāji pamazām vieš skaidrību.

Izrādās, ka Vudss vienkārši bija rupji pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu un pārvērtējis savas spējas savaldīt pilnizmēra krosoveru Genesis GV80. Losandželosas apgabala šerifs Alekss Villaneva atklāja, ka vietā, kur atļauts braukt ar 45 jūdzēm stundā, Vudss bija traucies ar 84 - 87. Tātad atļauto 72 km/h vietā viņa krosovers pa ceļu "lidoja" ar vismaz 135 km/h. 

Nav arī pārsteigums, ka Vudss šeit piedzīvoja avāriju, jo ceļa posmam ir slikta slava un tam līdzās pat ir izveidotas ārkārtas nobraukšanas zonas, ko izmantot, ja ātrums bijis par lielu un neizdodas "ierakstīties" pagriezienā. Vudss avarēja pirms šāda nobraucamā ceļa. 

Šerifs Villaneva norāda, ka 23.februāra avārijas galvenais cēlonis ir ātruma pārsniegšana. Nav nekādu liecību, ka Vudss, lai glābtu situāciju, būtu spiedis bremzes. Tieši otrādi - izmeklētāji uzskata, ka golferis pat nejauši ir nospiedis gāzes pedāli. 

45 gadus vecais Vudss, kuram pēc avārijas netika veiktas reibuma pārbaudes, jo policisti nesaskatīja, ka tās būtu nepieciešamas, neatminas, kas negadījuma brīdī notika. Taču skaidrs ir viens - golfu viņš kādu laiku spēlēt nevarēs, lai gan pirms liktenīgā 23.februāra atkopās no kārtējās muguras operācijas un bija nobriedis piedalīties Masters turnīrā. 

Šī bija trešā reize, kad pēc braukšanas ar auto pret Vudsu sākta izmeklēšana. Rītā pēc 2009.gada Pateicības dienas Vudss ar auto uzbrauca ugunsdzēsības hidrantam un ietriecās kokā. Pēc tam atklājās, ka golferis bija spēris sānsoļus ar vairākām sievietēm, daudzi uzņēmumi pārtrauca sponsorēšanas līgumus un Vudss golfa laukumā neatgriezās aptuveni piecus mēnešus. Savukārt 2017.gada maijā policisti Vudsu atrada aizmigušu pie dīvaini novietotas automašīnas stūres. Sportists tika arestēts par braukšanu reibumā, taču apgalvoja, ka viņa organisms ar spēcīgu miegu reaģējis uz pretsāpju līdzekļiem, tādēļ viņš aizmidzis. Vudss gan atzina savu vainu, izgāja ārstēšanas kursu pret atkarībām no pretsāpju līdzekļiem un miega traucējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu