Čečenijā gājis bojā "pēdējais Kadirova oponents"; režīma pretinieki uzskata, ka viņš nogalināts (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs.
Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs. Foto: AP Photo/Musa Sadulayev

Čečenijā gājis bojā bijušais Argunas mērs Ibragims Temirbajevs, kas medijos tika dēvēts par vienīgo Čečenijas mēru, kas nepārstāvēja Čečenijas līdera Ramzana Kadirova komandu.  

Temirbajevs gājis bojā satiksmes negadījumā uz autoceļa Šatoja-Groznija, vēsta izdevums “Kavkaz Realii”, atsaucoties uz informāciju, ko sniegušas Temirbajevam pietuvinātas personas. 

Kā norādīja avots, Temirbajeva automašīna esot nobraukusi no ceļa un iegāzusies aizā. Kā ziņo izdevums “Baza”, Temirbajevs gājis bojā notikuma vietā. 

Tikmēr Čečenijas režīmu kritizējošais “Telegram” kanāls “1ADAT” izteicis pieņēmumu, ka Temirbajevs esot nogalināts un paziņojumi par viņa nāvi satiksmes negadījumā esot varas iestāžu izveidots aizsegs noziegumam. 

Temirbajevs Argunas mēra amatu ieņēma 15 gadus līdz 2019.gadā viņš no amata tika atcelts. 

Kā toreiz ziņoja Krievijas laikraksts “Novaja gazeta”, tas esot noticis Čečenijā notikušās valdošās elites “tīrīšanas” kampaņas gaitā. Tolaik vairāki desmiti Čečenijas amatpersonu nonāca slepenos cietumos, kur viņus spīdzināja un piespieda atzīt nelojalitāti Kadirovam. 

Pēc atbrīvošanas no amata Temirbajevs aptuveni pusotru gadu pavadīja slepenā cietumā, no kura viņš tika atbrīvots šā gada sākumā. 

Temirbajeva vietā par Argunas mēru tika iecelts kāds Kadirova radinieks. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu