Piecas Latvijas augstskolas iekļuvušas starptautiskajā reitingā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: hxdbzxy, Shutterstock.

Akadēmisko un pētniecības institūciju starptautiskajā reitingā "SCImago Institutions Ranking" iekļuvušas piecas Latvijas augstskolas, informēja Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) mediju attiecību vadītāja Ieva Nora Gediņa.

Viņa informēja, ka RSU starptautiskajā reitingā iekļuvusi trešo gadu pēc kārtas. Šogad RSU starptautiskajā reitingā ierindojās 676.vietā visā pasaulē. No visām Latvijas augstskolām, kuras iekļuvušas reitingā, ir visaugstākā pozīcija.

Pēc tam seko Latvijas Universitāte, kura šogad starptautiskajā reitingā ierindojas 740.vietā. Rīgas Tehniskā universitāte iekļuva 766.vietā, Daugavpils Universitāte - 817.vietā, bet Latvijas Lauksaimniecības universitāte - 836.vietā.

No pārējām Baltijas valstīm "SCImago Institutions Ranking 2021" iekļuvušas desmit Lietuvas un sešas Igaunijas augstskolas un zinātniskās institūcijas. Visaugstāk no visām trim Baltijas valstīm reitingā atrodas Tartu Universitāte, ieņemot 519.vietu pasaulē.

"SCImago Institutions Ranking" mēra akadēmiskos un pētnieciskos rezultātus dažādās zinātnēs jomā visā pasaulē. Starptautiskais reitings ik gadu apkopo un publicē rādītājus, kuru pamatā ir pētniecības un inovācijas rezultāti, kā arī mērījumi par ietekmi uz sabiedrību. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu