Navaļnija atbalstītāji sodīti par protestiem pie kolonijas Pokrovā (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas tiesa piespriedusi nedēļu ilgu administratīvo arestu vairākiem opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atbalstītājiem, kuri bija devušies uz koloniju, lai pieprasītu nodrošināt Navaļnijam pienācīgu medicīnisko aprūpi.

Policija otrdien aizturēja deviņus Navaļnija atbalstītājus pie kolonijas Pokrovā, kur Navaļnijs ieslodzīts.

Viņi pieprasīja piekļuvi pie ieslodzījumā esošā politiķa, kurš pieteicis badastreiku, cīnoties par pienācīgu medicīnisko aprūpi.

Advokāti, kas pārstāv aizturētos Navaļnija atbalstītājus, trešdien pavēstīja, ka četriem no viņiem piemērots astoņas līdz deviņas dienas ilgs administratīvai arests.

Trīs aizturētie ir mediķu arodbiedrības "Ārstu alianse" locekļi. Arodbiedrība ir kritiski noskaņota pret valdību un to vada Navaļnija personīgā ārste Anastasija Vasiļjeva.

Vēl vienam aizturētajam piespriests desmit dienu ilgs arests, šodien pavēstīja advokāti.

44 gadus vecais Navaļnijs badastreiku pieteica pagājušo trešdien, norādot, ka cieš no spēcīgām muguras sāpēm, kas izraisa kāju nejūtību. Taču cietuma ārsts izsniedzis viņam tikai pretsāpju preparātu.

Apskati, ko veiktu neatkarīgs ārsts, varasiestādes opozicionāram liegušas.

Pirmdien Navaļnijs paziņoja, ka viņam ir arī spēcīga saaukstēšanās un augsta temperatūra. Turklāt trim no viņa kameras biedriem diagnosticēta tuberkuloze.

Navaļnija advokāte Olga Mihailova, kura kopā ar vēl vienu Navaļnija aizstāvības komandas locekli apmeklēja Navaļniju ieslodzījumā, trešdien sacīja, ka Navaļnijs pārvests uz cietuma slimnīcu.

Mihailova sacīja, ka Navaļnijam kļūst nejūtīgas rokas un magnētiskās rezonanses tomogrāfijā atklājies, ka viņam ir disku trūce.

Vašingtona un Brisele ir aicinājušas Krieviju nekavējoties atbrīvot Navaļniju.

"Mēs esam satraukti par ziņām, ka Navaļnija veselība pasliktinās," trešdien pavēstīja Baltā nama preses sekretāre Džena Psaki, piebilstot, ka Vašingtona Navaļnija ieslodzīšanu uzskata par "politiski motivētu un lielu netaisnību".

Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

2.februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu