Advokāti: Navaļnija veselības stāvoklis turpina pasliktināties (5)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Alekseja Navaļnija advokāte Olga Mihailova
Alekseja Navaļnija advokāte Olga Mihailova Foto: Reuters/ScanPix

Cietumā badastreiku pieteikušā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija veselības stāvoklis pasliktinās, un tagad viņam sākušas palikt nejūtīgas arī rokas, trešdien pavēstīja Navaļnija advokāti.

Navaļnijs badastreiku pieteica pagājušo trešdien, pieprasot pienācīgu medicīnisko aprūpi sāpošās muguras un kāju nejūtīguma dēļ.

Navaļnijs arī šobrīd turpina badastreiku, turklāt sācis klepot, trešdien pavēstīja viņa advokāti, kas opozicionāru apmeklēja Pokrovas cietumā.

"Viņš izskatās slikti, viņš nejūtas labi," ziņu aģentūrai AFP sacīja Navaļnija advokāte Olga Mihailova, piebilstot, ka Navaļnijs šobrīd sver vien aptuveni 80 kilogramus.

Navaļnija augums ir 189 centimetri, un viņš, martā ierodoties cietumā, svēra 93 kilogramus.

"Neviens viņu neārstēs," piebilda Mihailova.

Navaļnija advokāti pieprasa pārvest opozicionāru uz normālu cietumu, tomēr Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādījis, ka opozicionāram īpaša apiešanās nepienākas.

Navaļnijs zaudē kilogramu dienā, apliecināja opozicionāra komandas loceklis Vadims Kobzevs.

Staigājot Navaļnijs jutis sāpes, tviterī norādīja Kobzevs. Opozicionāram līdzās muguras sāpēm un kāju tirpšanai sākušas tirpt arī rokas.

Nedēļas sākumā Navaļnijs paziņoja, ka viņam ir klepus un drudzis un ka trim viņa cietuma cilvēkiem konstatēta tuberkuloze un viņi hospitalizēti.

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija trešdien paziņoja, ka ir satraukta par Navaļnija veselības stāvokļa pasliktināšanos.

"Mēs esam satraukti par ziņām, ka Navaļnija veselība pasliktinās," pavēstīja Baltā nama preses sekretāre Džena Psaki, piebilstot, ka Vašingtona Navaļnija ieslodzīšanu uzskata par "politiski motivētu un lielu netaisnību".

44 gadus vecais Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

2.februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu