Par spīti drudzim Navaļnijs badastreiku nepārtraukšot (16)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs.
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs. Foto: REUTERS/Maxim Shemetov

Ieslodzījumā esošais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs pirmdien paziņojis, ka ir stipri saaukstējies un ka viņam ir drudzis, taču politiķis nepārtrauks pagājušajā nedēļā pieteikto badastreiku, pieprasot nodrošināt pienācīgu medicīnisko aprūpi.

44 gadus vecais Navaļnijs badastreiku pieteica trešdien, norādot, ka cieš no spēcīgām muguras sāpēm, kas izraisa kāju nejūtību. Taču cietuma ārsts izsniedzis viņam tikai pretsāpju preparātu.

Opozīcijas līdera līdzgaitnieki informējuši, ka jau pirms badastreika pieteikšanas Navaļnijs kopš ierašanās kolonijā zaudējis astoņus kilogramus svara, jo cietuma administrācija liedz viņam miegu.

Varasiestādes atzinušas, ka Navaļnija gadījumā pastāvot liels bēgšanas risks, un tāpēc saskaņā ar instrukciju viņš naktī ik pa stundai tiek modināts.

Pats opozicionārs to nosaucis par spīdzināšanu.

Savā pirmdienas ierakstā vietnē "Instagram" Navaļnijs informējis, ka viņam ir stipra saaukstēšanā un temperatūra sasniegusi 38,1 grādu.

Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Pagājušajā mēnesī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā.

Navaļnijs lietu, kurā 2014.gadā tika notiesāts par krāpšanos, uzskata par safabricētu, un Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) 2017.gadā atzina, ka šajā lietā pārkāptas opozicionāra tiesības uz taisnīgu lietas izskatīšanu. Navaļnijam tika izmaksāta kompensācija, tomēr Krievijas Augstākā tiesā spriedumu atzina par likumīgu un atteicās to mainīt.

ECT februārī pieprasīja Navaļniju atbrīvot, jo saskata prasītāja veselības un dzīvības apdraudējumu. Taču Krievijas valdība noraidīja ECT prasību, nodēvējot to par nelikumīgu jaukšanos Krievijas iekšējās lietās.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu