Publicēts video ar ieslodzījumā esošo Navaļniju (90)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Prokremliskais Krievijas interneta izdevums „Life” publicējis videomateriālu no novērošanas kamerām kolonijā Nr.2 Pokrovā, Vladimira apgabalā, kurā, iespējams, redzams politiķis Aleksejs Navaļnijs, vēsta portāls "Meduza".

Videoierakstā norādīts laiks, kad tas uzņemts - 26. martā pēc pulksten trijiem pēcpusdienā. Videoklipam nav skaņas.

Videoierakstā vīrietis, kuru „Life” raksturo kā Navaļniju, staigā pa istabu, turot rokās krūzīti, kā arī sarunājas ar kolonijas darbinieku. Tajā pašā laikā „Life” raksta, ka politiķis „pārvietojas mierīgā, pārliecinošā gaitā”.

Navaļnija štābu vadītājs Leonīds Volkovs „Open Media” paziņoja, ka politiķa atbalstītāji nesūdzēsies par „Federālo soda izciešanas dienestu” (FSIN) nopludinātā video dēļ, jo šādas sūdzības ir bezjēdzīgas. Vienlaikus Volkovs uzsvēra, ka šādu ierakstu publicēšana ir nelikumīga.

Navaļnijs 31. martā uzsāka bada streiku, pieprasot ielaist kolonijā viņa ārstu. Dažas dienas iepriekš Navaļnijs un viņa advokāti ziņoja, ka viņam sāp mugura un kāja, un ka kolonijas administrācija viņam atteica nepieciešamo medicīnisko palīdzību. Navaļnijs arī sūdzējās par „spīdzināšanu ar bezmiegu” - pēc viņa teiktā, naktī viņu katru stundu modināja pārbaudei.

Divu nedēļu laikā kopš atrašanās kolonijā Navaļnijs saņēmis sešus rājienus, ko vēlāk var izmantot, lai viņu ievietotu karcerī, liegtu pirmstermiņa atbrīvošanu, vai arī kā citādi pastiprinātu sodu.

1.aprīlī Navaļniju ieslodzījumā apmeklēja Maskavas Kremļa propagandas kanāla RT darbiniece Marija Butina, kas apgalvoja, ka Navaļnijs „izskatās diezgan normāli, viņš neizskatās pēc cilvēka, kuram „neļauj gulēt”.”

Komentāri (90)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu